Linkovi

World Football Challenge - prijateljski nogometni susreti na baseball terenima


Wayne Rooney (desno), Manchester United, i Jonathan dos Santos, FC Barcelona, World Football Challenge 2011 (Landover, Maryland)
Wayne Rooney (desno), Manchester United, i Jonathan dos Santos, FC Barcelona, World Football Challenge 2011 (Landover, Maryland)
Širom Amerike, baseball stadioni sve češće otvaraju svoja vrata slavnim nogometnim ekipama iz drugih zemalja.

Yankee stadion, u Brooklynu, u New Yorku... matični stadion jedne od najboljih baseball ekipa – New York Yankees.

U nedjelju, 22. srpnja, Yankee stadion će biti domaćin susretu između prvaka evropske lige londonskog kluba Chelsea i Paris Saint-Germaina, u okviru serije prijateljskih susreta World Football Challenge, zapocete prije tri godine. Bit će to jedna od 28 utakmica stranih klubova na terenima SAD-a i Kanade, u nastojanju za populariziranje sporta i pridobijanje većeg broja poklonika.

Kako Mark Holtzman, programski direktor Yankeeja, kaže: “Ono što vidimo, globalizacija je sporta i to bitno mijenja stvari, a mislim da ulogu igra i nova tehnologija. Nekada ste imali dvije-tri nogometne zvijezde koje su bile svima dobro poznate, danas ih imate pedeset.”

Yankee stadion je poznat po tome što priređuje posebne događaje – boksačke mečeve, posjet Pape, koncerte. Dan Cunningham, glavni za održavanje stadiona, sa 12-članom ekipom radit će na pripremanju terena.

“Samo ćemo, zapravo, ukloniti mound, brdašce u sredini infielda, i prekriti njegovu površinu. Nismo još sigurni, ali očekujemo da ćemo posao završiti u roku od 36 sati.”

A ljubitelji baseballa... oni imaju svoje mišljenje o nogometu na stadionu Yankeeja.

Jedan od njih, Frank Valleca, nije ni najmanje oduševljen idejom: “Ne volim nogomet. Za kratko vrijeme, u redu je. Inače, ovo je rezervirano za Yankeeje.”

Drugi, Joe Libretti, popustljiviji je: “Mislim da će privući veliki broj ljubitelja nogometa, jer ima ih ovdje dosta.”

Utakmice za treći World Football Challenge, između više svjetskih i nekoliko sjevernoameričkih klubova, igraju se tokom četiri tjedna, od 18. srpnja do 11. kolovoza, na terenima nekih slavnih stadiona baseballa, a i američkog nogometa.
XS
SM
MD
LG