Linkovi

Willie i Wynton odaju počast Rayu Charlesu


Willie i Wynton odaju počast Rayu Charlesu
Willie i Wynton odaju počast Rayu Charlesu

Willieju Nelsonu i Wyntonu Marsalisu na albumu 'Here We Go Again' pridružuje se i Norah Jones

Raya Charlesa mnogi smatraju jednim od najvećih zabavljača svih vremena. Dvojica od njegovih obožavatelja i sami su zvijezde glazbene scene – Willie Nelson i Wynton Marsalis. Evo kako mu odaju počast: CD-om naslovljenim „Here We Go Again: Celebrating The Genius Of Ray“.

Skladbu „Busted“, klasik Raya Charlesa iz šezdesetih godina prošlog stoljeća, izvodi neočekivani glasnovni duo – veteran countryja Willie Nelson i jazz trubač Wynton Marsalis. Naravno, Ray Charles je bio pionir u miješanju glazbenih žanrova, te nije iznenađujuće da su ova dvojica modernih inovatora odlučila udružiti snage na albumu posvećenom glazbeniku kga su zvali jednostavno 'Genij'.

To nije prvi put da Willie i Wynton zajedno izvode glazbu. Godine 2007., surađivali su na vrhunskom jazz albumu „Two Man With The Blues“, snimljenim uživo u Centru Lincoln, u New Yorku. Dvije godine kasnije, ponovno su se udružili na spomen-albumu za Raya charlesa, također snimljenom na koncertu u Centru Lincoln. Pratio ih je peteročlani sastav, kao i posebna gošća.

Deseterostruka dobitnica Grammyja Norah Jones za spomen-album je izvela skladbu „Come Rain Or Some Shine“, hit Harolda Arlena i Jhnnyja Mercera, koji je Ray Charles snimio za svoj album iz 1959., „The Genius Of Ray Charles.“ Norah također pjeva u duetu s Williejem Nelsonom na naslovnoj pjesmi albuma, „Here We Go Again.“ Svo troje, Willie, Wynton i Norah, pjevaju favorite Raya Charlesa „What I'd Say“ i „Hit The Road Jack“.

XS
SM
MD
LG