Linkovi

Will Smith se izvinio zbog šamara na dodjeli Oskara


Vil Smit ošamario je komičara Krisa Roka na dodjeli Oskara 27. marta 2022.
Vil Smit ošamario je komičara Krisa Roka na dodjeli Oskara 27. marta 2022.

Glumac Vil Smit izvinio se komičaru Krisu Roku zbog toga što ga je ošamario na dodjeli Oskara, pošto je Akademija za film najavila istragu o incidentu i mjere protiv Smita.

LOS ANĐELES - Glumac je na Instagramu svoje ponašanje okarakterisao kao "neprihvatljivo i neopravdano".

"Želim javno da ti se izvinim, Kris. Prešao sam linijiu i nisam bio u pravu", napisao je Smit.

Kris Rok nije prijavio incident policiji.

Smit je odjurio na scenu i ošamario Roka, koji je vodio program, pošto se komičar našalio na račun Smitove supruge, Džejde Pinket Smit.

Smit je uputio komentar na račun obrijane glave Smitove supruge, ali nije poznato da li je znao da ima autoimuno oboljenje koje uzrokuje gubitak kose. Pinket Smit je o tome javno progovorila još 2018.

"Šale na moj račun su dio mog posla. Ali, šala na račun Džejdinog zdravstvenog stanja je bila previše za mene i reagovao sam emotivno. Sramota me je i ono što uradio ne govori o tome kakav čovjek želim da budem", napisao je Vil Smit, koji je inače i nagrađen Oskarom za najboljeg glumca u ostvarenju "Kralj Ričard".

Akademija je u saopštenju osudila ponašanje Vila Smita i najavila istragu o tom incidentu.

"Akademija osuđuje poteze gospodina Smita. Razmatramo šta možemo dalje da uradimo i kakve su posljedice u skladu sa našim propisima, standardima ponašanja i zakonima Kalifornije".

U skladu sa kodeksom ponašanja Akademije, takvi incidenti se kažnjavaju suspezijom članstva ili izbacivanjem.

Prethodnih godina, zbog različitih incidenata, iz članstva su isključeni Harvi Vajnstin, Bil Kozbi, Roman Polanski.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG