Linkovi

Helsinški odbor u Washingtonu poziva na obuzdavanje korupcije u BiH


Senator Roger Wicker, R-Mississippi
Senator Roger Wicker, R-Mississippi

Helsinški Odbor američkog Kongresa je govoreći o korupciji u Bosni i Hercegovini, potvrdio navode OSCE-a, u kojem stoji da pravosudni sistem u BiH nije uspio uraditi ništa glede te situacije.

Predsjedavajući ovog odbora Kongresa, Roger Wicker, ovim povodom je izjavio:

Nadam se da će bh. političari na svim nivoima vlasti izuzetno ozbiljno shvatiti najnoviji negativan izvještaj. Savladati korupciju jednostavno mora biti prioritet za Bosnu i Hercegovinu ako se namjerava nastaviti putem Evropskih integracija.”

Senator Wicker već odavno ozbiljno upozorava na pogoršavanje ionako loše situacije u BiH kada je u pitanju politička i druga korupcija.

Svojedobno je senator Wicker, u intervjuu za RFE, rekao da je zabrinut činjenicom da odgovorni politički segmenti u Sarajevu jednostavno toleriraju subevrziju zakona koji se konstantno krši usljed ličnih interesa.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG