Linkovi

"Who Knows Where the Time Goes," najnoviji album Rondi Charleston


"Who Knows Where the Time Goes," najnoviji album Rondi Charleston
"Who Knows Where the Time Goes," najnoviji album Rondi Charleston

Na novom albumu nalazi se pregršt dobro poznatih jazz skladbi, kao i nekoliko obrada soul skladbi, latinoameričke pop glazbe, te njena vlastita skladba posvećena njenoj prabaki Indijani

Rondi Charleston potječe iz obitelji s dugom tradicijom pjevača i skladatelja, sve do njene pra-pra-pra bake u nizinama srednjeg dijela Sjedinjenih Država u devetnaestom stoljeću. Rondini glazbeni utjecaji spojili su se na njenom najnovijem albumu koji nosi naslov Who Knows Where The Time Goes.

Poput njenih lutajućih predaka, Rondi Charleston u sebi nosi snažan avanturističku duh. Kao izvođač, ona ne može odoljeti upuštanju u testiranje neistraženih područja i pokušavanju nečeg novog, kao što smo mogli čuti u naslovnoj pjesmi njenog najnovijeg albuma, obradi folk-rock skladbe koju je tijekom šezdesetih proslavila pokojna Sandy Denny. Rondi kaže da su je uvijek privlačile pjesme koje imaju iza sebe neku zanimljivu priču:

"Jako volim brazilsku glazbu i američke popularne napjeve iz djetinjstva. Osjećam duboku ljubav za tradiciju i uvijek sam u svom repertoaru imala veliki broj klasičnih napjeva. Međutim, uvijek pokušavam izvoditi skladbe koje se rijetko čuju, za koje mislim da im mogu dati nešto uistinu novo i svježe."

Rondi je učila pjevanje u školi Julliard, nakon čega je radila s više profesionalnih opernih kuća, međutim, odlučila se na ispunjenje svoje druge životne želje, upisavši se u školu novinarstva na Sveučilištu New York.

"Moj se život potpuno okrenuo, na karaju sam na studiju dobila nagradu sveučilišta za svoje novinarstvo. Kasnije sam dobila posao u vijestima televizijske mreže ABC i počela raditi s voditeljicom Diane Sawyer na prilozima koji su dobili nagrade Emmy i Peabody, na temu medicine, politike, znanosti. Sve je to bilo potpuno iznenađenje u mom životu, ali i jedno krasno iznenađenje."

Kad se Rondi vratila pjevanju, ona je također promijenila i svoje glazbeno usmjerenje, od klasičnog ka jazzu. Na njenom novom albumu nalazi se pregršt dobro poznatih jazz skladbi, kao i nekoliko obrada soul skladbi, latinoameričke pop glazbe, te njena vlastita skladba posvećena njenoj prabaki Indijani. S albuma Who Knows Where The Time Goes, Rondi Charleston u skladbi pod naslovom Your Spirit Lingers.

XS
SM
MD
LG