Linkovi

Magazin

"Who Knows Where the Time Goes," najnoviji album Rondi Charleston

  • Doug Levine

"Who Knows Where the Time Goes," najnoviji album Rondi Charleston

Na novom albumu nalazi se pregršt dobro poznatih jazz skladbi, kao i nekoliko obrada soul skladbi, latinoameričke pop glazbe, te njena vlastita skladba posvećena njenoj prabaki Indijani

Rondi Charleston potječe iz obitelji s dugom tradicijom pjevača i skladatelja, sve do njene pra-pra-pra bake u nizinama srednjeg dijela Sjedinjenih Država u devetnaestom stoljeću. Rondini glazbeni utjecaji spojili su se na njenom najnovijem albumu koji nosi naslov Who Knows Where The Time Goes.

Poput njenih lutajućih predaka, Rondi Charleston u sebi nosi snažan avanturističku duh. Kao izvođač, ona ne može odoljeti upuštanju u testiranje neistraženih područja i pokušavanju nečeg novog, kao što smo mogli čuti u naslovnoj pjesmi njenog najnovijeg albuma, obradi folk-rock skladbe koju je tijekom šezdesetih proslavila pokojna Sandy Denny. Rondi kaže da su je uvijek privlačile pjesme koje imaju iza sebe neku zanimljivu priču:

"Jako volim brazilsku glazbu i američke popularne napjeve iz djetinjstva. Osjećam duboku ljubav za tradiciju i uvijek sam u svom repertoaru imala veliki broj klasičnih napjeva. Međutim, uvijek pokušavam izvoditi skladbe koje se rijetko čuju, za koje mislim da im mogu dati nešto uistinu novo i svježe."

Rondi je učila pjevanje u školi Julliard, nakon čega je radila s više profesionalnih opernih kuća, međutim, odlučila se na ispunjenje svoje druge životne želje, upisavši se u školu novinarstva na Sveučilištu New York.

"Moj se život potpuno okrenuo, na karaju sam na studiju dobila nagradu sveučilišta za svoje novinarstvo. Kasnije sam dobila posao u vijestima televizijske mreže ABC i počela raditi s voditeljicom Diane Sawyer na prilozima koji su dobili nagrade Emmy i Peabody, na temu medicine, politike, znanosti. Sve je to bilo potpuno iznenađenje u mom životu, ali i jedno krasno iznenađenje."

Kad se Rondi vratila pjevanju, ona je također promijenila i svoje glazbeno usmjerenje, od klasičnog ka jazzu. Na njenom novom albumu nalazi se pregršt dobro poznatih jazz skladbi, kao i nekoliko obrada soul skladbi, latinoameričke pop glazbe, te njena vlastita skladba posvećena njenoj prabaki Indijani. S albuma Who Knows Where The Time Goes, Rondi Charleston u skladbi pod naslovom Your Spirit Lingers.

XS
SM
MD
LG