Linkovi

Priopćenje Bijele kuće povodom uhićenja Gorana Hadžića


Priopćenje Bijele kuće povodom uhićenja Gorana Hadžića
Priopćenje Bijele kuće povodom uhićenja Gorana Hadžića

Čestitamo predsjedniku Tadiću i srbijanskoj vladi što su osigurali da i posljednji optuženi bjegunac iziđe pred lice pravde na Tribunalu

Povodom uhićenja Gorana Hadžića i Bijela kuća je objavila priopćenje koje ovdje prenosimo u cjelini.

Sjedinjene Države pozdravljaju uhićenje Gorana Hadžića, koji je optužen za sudjelovanje u ubojstvu stotina hrvatskih civila, između drugih zločina, i koji je bio posljednji bjegunac optužen za zločine na haaškom Tribunalu za Jugoslaviju. Čestitamo predsjedniku Tadiću i srbijanskoj vladi što su osigurali da i posljednji optuženi bjegunac iziđe pred lice pravde na Tribunalu.

Nadamo se da uhićenje Goran Hadžića, do kojeg dolazi manje od dva mjeseca nakon uhićenja Ratka Mladića, može donijeti toliko potreban kraj ovog slučaja žrtvama zločina počinjenih u Hrvatskoj i njihovim obiteljima, kao i drugdje u regiji. Također služi kao još jedan podsjetnik onima diljem svijeta koji čine užasne zločine da će i na njih doći red.

Tijekom proteklih 18 godina Sjedinjene Države bile su i ostaje pouzdan pristaša haaškog Tribunala i njegovog posla koji je od ključne važnosti. Uhićenje Mladića i sad Hadžića, dva posljednja bjegunca od 161 osobe optužene od ovog suda, omogućit će Tribunalu, kao i mnogim profesionalcima koji na njemu rade, da naposljetku okončaju svoj mandat u ime žrtava i u potrazi za pravdom.

XS
SM
MD
LG