Linkovi

Večera sa Obamom uz puno smijeha


Voditelj večeri je bio komičar Jimmy Kimmel
Voditelj večeri je bio komičar Jimmy Kimmel

Prihodi od prodaje karata za ovu gala večeru će se iskoristiti za stipendije za mlade koji žele biti novinari, kao i za nagrade u toj profesiji.

Holivudske zvijezde obično ne možete vidjeti zajedno sa washingtonskom elitom, ali je subota navečer bila izuzetak, što se dešava jednom svake godine.

Holivudske zvijezde, novinari i vladini zvaničnici, okupili su se u subotu navečer u Washingtonu, na svečanoj večeri dopisnika iz Bijele kuće, koja obično znači i puno smijeha. Predsjednik Barack Obama se obratio zvanicama u hotelu Hilton, nakratko se našalivši i na vlastiti račun.


Prije četiri godine sam izgedao ovako. A danas izgledam ovako. Za četiri godine ću izgledati ovako, rekao je predsjednik Obama pokazavši na sliku glumca Morgana Freemana.

On se također našalio kada su u pitanju sličnosti sa vjerovatnim republikanskim kandidatom Mittom Romneyem.

Obadvojica svoje supruge smatramo svojom boljom polovinom, a i istraživanja javnog mnijenja pokazuju tu alarmantnu činjenicu koja nas vrijeđa, a s kojom se američki narod slaže. Također obadvojica imamo diplome Harvarda. Ja jednu, a on dvije. Koji je to snob, našalio se Barack Obama.

Voditelj večeri je bio komičar Jimmy Kimmel, koji ima svoj talk show na mreži ABC, pod nazivom Jimmy Kimmel Live. On je imao par teških šala, od kojih se jedna odnosila na javno odobravanje načina na koji Obama vodi posao u ovoj izbornoj godini.

Postoji jedan naziv, odnosno termin za one kao sto je predsjednik Obama, ali vjerovatno ne dva, rekao je Kimmel aludirajuci na predsjednicki mandat.

Na večeri se dobro zabavio i glumac George Clooney
Na večeri se dobro zabavio i glumac George Clooney

On je spomenuo i zanosnu glumicu Sofiu Vergaru, u šali koja se odnosila na skandal sa tajnom službom i prostitucijom, o kojem se ovih dana priča u Washingtonu.

Sofia je iz Kolumbije. Tako izgledaju žene u Kolumbiji, pa šta onda očekujete od agenata tajne službe.

Među holivudskim zvijezdama koje su bile prisutne na svečanoj večeri, bili su George Clooney, Kim Kardashian i Steven Spielberg. Prihodi od prodaje karata za ovu gala večeru će se iskoristiti za stipendije za mlade koji žele biti novinari, kao i za nagrade u toj profesiji.

XS
SM
MD
LG