Linkovi

"What's It All About" - novi album Pata Methenyja


"What's It All About" - novi album Pata Methenyja
"What's It All About" - novi album Pata Methenyja

Premda je Pat Metheny prvi put svirao na bariton gitari prije osam godina na Grammyjem nagrađenom albumu “One Quiet Night,” ovo je prvi put da je snimio čitavu kolekciju skladbi drugih kompozitora

Poznati gitarist Pat Metheny vratio se akustičnoj gitari, na novom albumu pop standarda pod naslovom “What’s It All About.”

Ne čuje se svaki dan skladba “Betcha By Golly, Wow”, sastava Stylistics, odsvirana na bariton gitari. I dok Patova interpretacija zadržava nešto od originalne soul melodije, tu su i elementi njegovog karakterističnog spoja jazz, folk, i new age glazbe.

Premda je Pat Metheny prvi put svirao na bariton gitari prije osam godina na Grammyjem nagrađenom albumu “One Quiet Night,” ovo je prvi put da je snimio čitavu kolekciju skladbi drugih kompozitora. Ideja za album došla je od – kako kaže - istraživanja nepoznatog teritorija. Uz to što je emocionalno vezan za stihove, Pat je našao duboku inspiraciju u melodijama. Kaže da mu je naglasak na harmoniji koja ove skladbe čini zanimljivima za njega kao glazbenika.

“Cherish” je bio hit broj jedan iz 1966. godine, sastava “The Association.” Pat Metheny je upravo 1966. počeo svirati. S 15 godina već je nastupao kao profesionalni guitarist na jazz sceni Kansas Cityja. Njegova karijera traje već tri desetljeća, a dobitnik je 18 Grammyja, kao solo glazbenik, i sa sastavom Pat Metheny Group.

Naslov najnovijeg albuma “What’s It All About” dolazi od prvog stiha skladbe “Alfie,” Burta Bacharacha i Hala Davida. Na albumu su još i skladbe Henryja Mancinija, Paula Simona, Carly Simon, Paula Williamsa, i Antonia Carlosa Jobima. Poslušajmo ga na gitari, u izvedbi balade Johna Lennona i Paula McCartneyja “And I Love Her”.

XS
SM
MD
LG