Linkovi

Web stranica tjedna: Discover Magazine


Web stranica tjedna: Discover Magazine
Web stranica tjedna: Discover Magazine

DiscoverMagazine.com je online verzija istoimenog tiskanog časopisa, s novostima iz znanosti i tehnologije, ali i podosta futurologije, prezentirana u multimedijskim formatima

Ovotjedno odredište na Internetu mjesto je gdje se mogu naći najnovije vijesti iz znanosti, predstavljene na ne baš posve uobičajen način.

"DiscoverMagazine.com je internetska verzija tiskanog časopisa Discover Magazine, dakle to su novosti iz znanosti, iz tehnologije, ali i podosta futurologije," kaže Amos Zeeberg, urednik web stranice koja svoje ime i ponešto od sadržaja preuzima od svog tiskanog srodnika, ali odlazi znatno dalje i dublje od papirnate publikacije koja se svaki mjesec dostavlja na adrese 600 tisuća pretplatnika. Recimo, nedavni vodeći članci na web stranici bavili su se letjelicama mikro-veličine, lažnom znanošću koju u filmovima servira Hollywood, kao i stvarnom znanošću odnosno istraživanjima koja se provode na Antarktiku.

Zeeberg kaže da je web stranica znatno više od ponavljanja članaka koji se nađu u tiskanom časopisu: "Imamo mnogo multimedijskih sadržaja koji vrlo dobro funkcioniraju u web okruženju: fotografske galerije, koje su jako popularne, kao i video segmente."

Stranica također ugošćuje i osam blogova, u kojima se korisnicima pružaju individualni pogledi na najnovija zbivanja u znanosti. "Intenzivno koristimo prednosti interneta kao medija. Dakle, pristup korisnicima je vrlo brz i intenzivan - dnevno postavljamo velik broj vijesti, kao i 15 do 20 blogova jer su i naši korisnici stalno online i žele znati sve najnovije stvari," kaže Zeeberg.

Amos Zeeberg je natuknuo da će u dolazećim mjesecima biti predstavljena i televizijska emisija temeljena na web stranici, ali nije želio govoriti o detaljima tog projekta. Dakle, za ljubitelje znanosti - multimedijski i drugi sadržaji na web stranici DiscoverMagazine.com.

XS
SM
MD
LG