Linkovi

Watermellon Slim, "Ringers"


Watermellon Slim, "Ringers"
Watermellon Slim, "Ringers"

Prošlo je mnogo godina otkad je pjevač, skladatelj i gitarist Watermelon Slim morao voziti kamion da bi preživo

Prošlo je mnogo godina otkad je pjevač, skladatelj i gitarist Watermelon Slim morao voziti kamion da bi preživo. Ovih dana, možete ga naći u studiju - na snimanju novog albuma. Ili, na koncertnoj turneji u inozemstvu ili pak na nastupu u nekom klubu u njegovom rodnom Mississippiju. Slim, čije je pravo ime Bill Homans /HOE-mans/, daleko je dogurao od nekadašnjeg operatera teškom opremom u američkoj vojsci za Vijetnamskog rata. Neko je vrijeme čak bio i uzgajivač lubenica, u Oklahomi, I zbog toga - nadimak Watermelon Slim. Tako je prozvao i vlastitu, posebnu, vrstu glazbe:

"Kombiniram i sjedinjujem glazbene žanrove, i taj spoj jedino mogu nazvati ‘Watermelon Slim.’ Ne skladam samo country niti samo blues, niti isključivo rhythm and blues ili rock and roll. Tu su razni utjecaji, a ako malo pažljivije slušate, vjerojatno ćete čuti i klasične utjecaje pod kojima sam bio kao dječak."

Country, blues i rock dominiraju posljednjim albumom Watermelona Slima, “Ringers.” Na njemu je 12 pjesama koje je sam skladao, a dvije je napisao zajedno s iskusnim skladateljem iz Nashvillea, Garyjem Nicholsonom. To je, kaže Watermelon Slim, uobičajena praksa u Nashvilleu – tamošnji glazbenici vole skladati zajedno. Jedna od pjesama koju je napisao s Garyjem Nicholsonom je “I Appreciate That:”

Od 2004., Slim je bio nominiran za 17 nagrada Blues Music. 2008.-e osvojio je svoje prve dvije nagrade sa sastavom The Workers, za najbolji blues album i najbolji blues sastav. Slim tu i tamo uživa biti u središtu pažnje, no za njega, kaže, pravo zadovoljstvo leži u svakodnevnom stvaranju:

"Prije nego što su postojale bilo kakve nagrade za ovu vrstu glazbe, nagrada za blues glazbenika bila je sitniš - ‘džeparac’ od publike na kraju koncerta i saznanje da ćete noć provesti zaštićeni od kiše i vjetra. A najvažnije je bilo - osigurati nastup tza sljedeći dan. To je značilo da ste si, kao glazbenik, sposobni zaraditi za život."

Watermelon Slim trenutno je na turneji po Sjedinjenim Državama, Kanadi i Europi, pod nazivom “No Paid Holidays.” Istovremeno već radi na svom sljedećem albumu, koji će biti izdan u listopadu.

XS
SM
MD
LG