Linkovi

Nakon masakra u Mornaričkom kompleksu, naredjena revizija mjera obezbjedjenja svih američkih vojnih objekata


Američki ministar obrane Chuck Hagel je naredio da se provede revizija mjera obezbjedjenja u svim američkim vojnim kompleksima u zemlji, i diljem svijeta , nakon što je naoružani napadač jučer usmrtio 12 osoba u Mornaričkom komandnom centru u Washingtonu.

Pentagon je saopćio da će detalji plana revizije biti objavljeni sutra.

Napadača, 34-godišnjeg Aarona Alexisa je policija usmrtila nakon otprilike 30 minuta žestoke pucnjave tijekom koje je 12 ljudi ubijeno. FBI je saopćio da se radilo o samo jednom napadaču, koji je djelovao sam, i u kompleks Mornarice ušao s validnom identifikacijskom kartom. Njegov motiv je i dalje nepoznat, medjutim policija kaže da nema nikakvih naznaka da bi se moglo raditi o terorizmu.

Istražitelji FBI-ja kažu takodjer da je Alexis patio od paranoje, nedostatka sna, i da je tvrdio da u glavi čuje glasove. Njegova je obitelj kazala da je za te probleme Alexis potražio liječničku pomoć.

Iz firme koja je upošljavala Alexisa (ugovaračka firma pod nazivom The Experts), kažu da je tijekom jula i augusta radio na najmanje 6 vojnih objekata i da nikada nije bilo nikakvih problema.

U medjuvremenu su američki senatori odali počast žrtvama, molitvom i minutom šutnje. Na spomeniku američkoj mornarici su ministar obrane Chuck Hagel, zapovjednik združenog stožera Martin Dempsey i washingtonski gradonačelnik Vincent Grey, položili vijenac za žrtve masakra.

Predsjednik Barack Obama je naredio da se zastave diljem zemlje spuste na pola koplja do predvečerja u petak.


Alexis je otvorio vatru na uposlenike Mornaričkog komandnog centra koristeći pušku i revolver, ali ne i automatsku pušku kako je ranije javljeno.

Alexis je stanovao u mjestu Fort Hood u Texasu. Američki mediji su izvijestili da je već dva puta ranije hapšen zbog incienata u kojima je koristio oružje.
XS
SM
MD
LG