Linkovi

Ubica 12 ljudi u Mornaričkom Centru je bivši ugovarač pri američkoj vojsciVlasti u Washingtonu su saopćile da je Aaron Alexis, 34-godišnji stručnjak za informacijsku tehnologiju, koji je radio za jednu vojnu ugovaračku firmu, jedini osumnjičeni za jučerašnju pucnjavu u Mornaričkom Komandnom centru, u kojoj je usmrćeno 12 osoba, plus sam ubojica.

Šef washingtonske policije Cathy Lanier je izjavila da za sada nema nikakvih dokaza koji bi ukazivali na to da je u pucnjavi učestvovalo još jedno lice. Alexis je inače iz Fort Hooda, u Texasu, u ubila ga je policija tijekom pucnjave.

Washingtonskap olicija kaže da je Alexis ušao u kompleks Mornaričkog centra uz pomoć validne identifikacione kartice, naoružan automatskom puškom, i s još dva revolvera, te je ubrzo nakon toga otvorio vatru po ljudima koji rade u Centru.

Aaron Alexis je rodjen u New yorku, i služio je američku Mornaricu kao mornar - rezervista od 2007. do 2011. godine. Novinske agencije javljaju da je ranije hapšen u dva navrata zbog incidenata s pucnjavom: jednom u gradu Seattleu 2004. i drugi puta u Fort Hoodu, gdje je živio, 2010. Opisuje se kao osoba koja je imala problema da kontrolira bijes.

U medjuvremenu je gradonačelnik Washingtona Vincent Grey izjavio da je u pucnjavi ranjeno 8 ljudi, ali se očekuje da svi prežive. Grey je dodao da za sada motiv za ovaj masakr još uvijek nije utvrdjen.
XS
SM
MD
LG