Linkovi

280-ti rođendan Georga Washingtona


Glumci obučeni u odjeću iz 18-og vijeka dočaravaju period Georga Washingtona
Glumci obučeni u odjeću iz 18-og vijeka dočaravaju period Georga Washingtona

Posjetitelji iz cijele zemlje su se pridružili proslavama na Mount Vernonu, Washingtonovom imanju nadomak Washingtona, na kojem se miješaju 18-ti i 21 vijek.

Današnji dan, 22 februar, je rođendan prvog predsjednika Sjedinjenih država Georgea Washingtona. Ove godine je to 280-ti rođendan. Posjetitelji iz cijele zemlje su se pridružili proslavama na Mount Vernonu, Washingtonovom imanju nadomak Washingtona, na kojem se miješaju 18-ti i 21 vijek.

Neočekivana rođendanska zabava je bila centar proslave. Glumci obučeni u odjeću iz 18-og vijeka su se uz posjetitelje okupili u dvorištu imanja na Mount Vernonu. Glumcu, koji glumi George Washingtona, su dati pokloni, uključujući i njegovo omiljeno Madeira vino. Dean Malissa iz Filadelfije već godinama glumi Georga Washingtona. Uposlenici Mount Vernona i volonteri kao Caren Robinson su se pridružili posjetiteljima. Caren Robinson je došla sa svojom unukom.

Uvijek sam voljela generala Washingtona, kao i ovo mjesto, kaže ona.

280-ti rođendan Georga Washingtona
280-ti rođendan Georga Washingtona

Proslava je također uključivala i radionice kuhanja. Osoblje imanja Mount Vernon je napravilo omiljeni doručak Georga Washingtona: kolačiće od kukuruza u puteru i medu. Posjetitelji su mogli da ih probaju.

Da imam ovaj recept, voljela bih da to pokušam napraviti kod kuće, osobito na njegov rođendan, kaže Jody Geddes.

Kuhari iz četiri lokalna restorana su napravili vlastite interpretacije Washingtonovog doručka.

Ja sam propasirao kukuruz kako bih naglasio okus, i na kolačić smo stavili jabuku, trešnje i orahe, kaže Cathal Armstrong.

I moderne verzije recepta su bile rado prihvaćene. Na ovaj specijalni dan, posjetitelji iz cijele zemlje obilaze Washingtonovu kuću, slušaju muziku iz 18-og vijeka i imaju priliku da se uslikaju sa osnivačem nacije i njegovom suprugom, Marthom Washington.

XS
SM
MD
LG