Linkovi

Washington bilježi povećanje posjeta stranih turista


Washington bilježi povećanje posjeta stranih turista
Washington bilježi povećanje posjeta stranih turista

Washington je prošle godine posjetilo milijun i 400 tisuća stranih turista što je devet posto više nego godinu prije

Ekonomska recesija u Sjedinjenim Državama prisilila je mnoge Amerikance da skrate ili čak odustanu od svojih uobičajenih putovanja za godišnji odmor, kažu turistički djelatnici u gradu Washingtonu, no unatoč tome broj posjetitelja u glavnom američkom gradu je u porastu. U navali turista na Washington prednjače strani posjetitelji, nadoknadjujuci manjak američkih gostiju. Elliot Ferguson predsjednik je službenog gradskog ureda za turizam – Destination DC.

"Ukupno, broj domaćih turista u regiji Washingtona je za pet posto manji, no broj stranih gostiju nam daje razlog za optimizam."

Ferguson navodi da je stopa popunjenosti hotela tijekom lipnja ostala ista, oko 76 posto, no najnoviji podaci pokazuju da je Washington prošle godine posjetilo milijun i 400 tisuća stranih turista, sto je devet posto više nego godinu prije. Washington je u Sjedinjenim Državama jedno od najposjećenijih odredišta za strance. Raquel Soares je došla u Washington iz Brazila.

"Brazilci dolaze u Washington da bi vidjeli i divili se spomenicima i muzejima poznatim sirom svijeta. Isto tako procedura za dobivanje vize je olakšana, sto cini putovanje u Ameriku za Brazilce lakšim."

Matt Gaffney predsjednik je turističko marketinške tvrtke Capital Region USA. On kaze da je broj turista iz Brazila porastao za 29 posto.

"Prošlih godina Brazilci su bili možda vise usmjereni prema Europi, no sad se okreću Sjedinjenim Državama, te posjećuju Washington skoro isto tako."

Od stranih turista, ne racunajuci one iz Kanade i Meksika, najveći porast posjetitelja zabilježen je iz Britanije, Njemačke, Australije, Kine i Francuske. Analitičari navode da stranci troše vise novca nego američki turisti i u prosjeku odsjedaju sedam noći u hotelu. Uz hranu i smještaj, stranci u prosjeku tijekom svog boravka potroše dvije tisuće dolara. No washingtonska regija nudi vise od posjeta samom gradu, njegovim spomenicima, muzejima i festivalima Matt Gaffney pojašnjava.

"Za manje od dva sata vožnje od Washingtona možete posjetiti Blue Ridge Mountains, i degustirati vina Marylanda i Virginie, a tek vas malo više vožnje dijeli od krasnih plaza na Atlantskom oceanu."

Washingtonski turistički djelatnici kazu kako očekuju da ce i ostatak ove godine biti uspješan s još većim brojem stranih posjetitelja američkoj prijestolnici.

XS
SM
MD
LG