Linkovi

Vučić: Otkazana posjeta ruskog bezbjednjaka Srbiji


Arhiv - Sekretar ruskog Savjeta za nacionalnu bezbjednost Nikolaj Patrušev
Arhiv - Sekretar ruskog Savjeta za nacionalnu bezbjednost Nikolaj Patrušev

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je posjeta sekretara Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Nikolaja Patruševa, otkazana.

"Patrušev je trebalo da dođe u Beograd, ta poseta je najavljena pre desetak dana i ta poseta je otkazana", rekao je Vučić prilikom otvaranja Kliničkog centra Srbije 27. februara.

On je dodao i da Patrušev nije bio i neće dolaziti u Beograd. Predsjednik Srbije nije pojasnio razloge za otkazivanje posjete.

Da će prvi obavještajac Kremlja i blizak saradnik predsjednika Rusije Nikolaj Patrušev posjetiti Beograd 28. februara, javili su provladini mediji u Srbiji.

Prema tim navodima, koji su dospjeli i u međunarodne medije, na agendi je trebalo da budu tvrdnje da iz Bosne i Hercegovine, Albanije i Kosova "plaćenici" odlaze da se bore u Ukrajinu protiv ruske strane.

Tu informaciju je nedavno iznio ruski šef diplomatije Sergej Lavrov, ali su vlasti u tim državama demantovale takve navode.

Informacija o otkazivanju posjete Patruševa uslijedila je dva dana nakon što je Vučić saopštio stav Srbije o ratu u Ukrajini.

On je tada izjavio da Srbija neće uvoditi sankcije protiv Rusije, ali i da poštuje teritorijalni integritet Ukrajine.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG