Linkovi

Vojna vježba američkih, savezničkih i partnerskih snaga


Detalj sa prošlogodišnje vojne vježbe "Saber Junction" (Foto: www.dvidshub.net)
Detalj sa prošlogodišnje vojne vježbe "Saber Junction" (Foto: www.dvidshub.net)

Vojna vježba pod nazivom Saber Junction (Združena sablja) biće održana od 3. do 27. avgusta 2020. godine u kampovima za obuku Grafenwoehr i Hohenfels u Njemačkoj, saopštila je Sedma komanda za obuku Vojske Sjedinjenih Država stacionirane u Evropi.

“Vježba će imati više od 4.000 učesnika iz Sjedinjenih Država i savezničkih i partnerskih nacija. Nacije učesnice su: Albanija, Gruzija, Litvanija, Moldavija, Sjeverna Makedonija, Rumunija, Ukrajina”, navedeno je u saopštenju.

Vojna vježba “Saber junction”, kojom rukovodi Sedma komanda za obuku Vojske SAD, sprovodi se zbog procene spremnosti 173. vazduhoplovne brigade američke vojske.

Svrha joj je objedinjavanje kopnenih operacija u zajedničkom okruženju i unaprjeđenje interoperabilnosti sa savezničkim i partnerskim nacijama – ukazano je u saopštenju Sedme komande za obuku američke vojske.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG