Linkovi

Ukinuta blokada u vojnoj bazi u Washingtonu


Arhiv - Vojna baza Anacostia-Bolling u Washingtonu, (Foto: AP/Alex Brandon)
Arhiv - Vojna baza Anacostia-Bolling u Washingtonu, (Foto: AP/Alex Brandon)

Vojna baza u američkoj prestonici Washington u petak je bila privremeno pod blokadom posijle izvještaja o naoružanoj osobi u bazi. Blokada je ukinuta poslije nekoliko sati, a pojedinac je pritvoren i trebalo bi da bude predat lokalnoj policiji, prenosi agencija Reuters.

U ranijoj objavi na Facbboku nalogu baze Anacostia-Bolling navodi se da je osoba primjećena u južnom dijelu baze.

“Ako vidite tog pojedinca i imate bezbjednu rutu, bježite. Ako ne možete da pobjegnete bezbjednom rutom, sakrijte se. Zabarakadirajte se, ugasite svjetlo, zvono na telefonu i budite tihi. Ako se krijete, budete spremni da se borite", navodi se u objavi.

Iz baze je saopšteno da zvaničnici vjeruju da je pojedinac naoružan.

U novoj objavi na Facebook nalogu baze, kasnije je saopšteno da vlasti tragaju za dva pojedinca, obojica Afroamerikanci, od kojih je jedan "možda povrijeđen".

U bazi, koja se proteže na više od 360 hekatara u jugoistočnom dijelu Washingtona, smješteni su pripadnici vazduhoplovnih snaga i obalske straže i marinci, uz lokalnu kancelariju Pomorske službe za krivične istrage i sjedište Odbrambene obavještajne agencije.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG