Linkovi

Vlada SAD organizuje vježbe između specijalnih jedinica SIPA-e i entitetskih MUP-ova


Ambasada SAD u Sarajevu
Ambasada SAD u Sarajevu

U niz vježbi interoperabilnosti, koju u narednim danima organizuju treneri iz Evropske komande specijalnih snaga vojske SAD-a i američke ambasade u BiH, učestvovat će specijalne jedinice SIPA-e, MUP-a FBiH i MUP-a RS.

„Ova obuka će se fokusirati na ispravno prikupljanje i rukovanje dokazima, poboljšanje međuagencijske saradnje i komunikacije, zaštitu civila i policijskih službenika, te primjenu odgovarajućih taktika u provedbi zakona”, saopšteno je iz američke ambasade.

Ove vježbe, uz nedavne posjete visokih vojnih oficira SAD-a, ukazuju na stalnu predanost američke vlade saradnji sa sigurnosnim institucijama na svim nivoima u BiH, navodi se.

„Američka ambasada redovito učestvuje, s lokalnim partnerima, u vježbama reagiranja u kriznim situacijama, uključujući i simulacije krizne situacije u stvarnom životu, kako bi institucijama BiH pružila korisnu, praktičnu obuku s ciljem jačanje vladavine prava i poboljšanja sigurnosti za sve građane u BiH”, obrazlaže se u saopćenju.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG