Linkovi

Opozicija nastoji smijeniti Vladu FBiH


Sjednica Vlade FBiH (Arhiv)
Sjednica Vlade FBiH (Arhiv)

Kao razlog za izglasavanje nepovjerenja se navodi da Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) nije prihvatio Izvještaj o izvršenju budžeta FBiH za 2016. godinu, kao i da Vlada FBiH ne učestvuje u kreiranju politika važnih za građane.

Socijaldemokratska partija (SDP) i Demokratska fronta (FBiH) je prijedlog uputila predsjedavajućem Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Edinu Mušiću.

Shvatanja su da su razlozi više nego opravdani. Navode i da Predstavnički dom Parlamenta FBiH nije prihvatio ni Izvještaj o radu Vlade FBiH za 2016. godinu.

„Članovi Vlade FBiH ne prisustvuju sjednicama Parlamenta BiH, te iz tih razloga nisu akteri parlamentarnih debata i konstruktivnih diskusija koje bi omogućile efikasniji rad Vlade FBiH”, obrazlažu opozicione stranke.

Prijedlog su potpisala 22 zastupnika.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG