Linkovi

Web stranica tjedna: C-SPAN, video-arhiv washingtonske političke scene


C-SPAN je izvor informacija o kongresnim debatama, konferencijama za tisak, panelima i forumima te djelatnosti državne uprave, koji se prate uživo i integralno

Naša ovotjedna internetska stranica već dva desetljeća služi kao izvor informacija o kongresnim debatama, washingtonskim konferencijama za tisak, različitim forumima, te svim drugim djelovima državnog aparata, koji su zabilježeni uživo i integralno, te služi kao jedna od glavnih televizijskih mreža koja se bavi političkim pitanjima.

"C-SPAN video knjižnica je online digitalna kolekcija svih materijala koji su emitirani na C-SPAN-u od 1987 godine" - kaže Robert Browning, direktor C-SPAN-ove arhive na internet stranici c-spanvideo.org.

C-SPAN je kablovska televizijska mreža za političku tematiku, koja uživo prenosi događaje iz američkog Senata i Zastupničkog doma, kao i različite političke forume na kojima se raspravlja o pitanjima koja su važna za donošenje političkih odluka u Washingtonu. Za razliku od vijesti, koje donose samo kratka izvješća i analize, C-SPAN gledateljima daje uvid u cijelokupni događaj. "Mi ne editiramo, i ništa ne izbacujemo, već prikazujemo cijeli događaj. Naši su programi, koje emitiramo svaki dan, vrlo korisni povijesničarima, obrazovnim djelatnicima i građanima općenito" - kaže Robert Browning.

Arhiva C-SPAN-a uključuje 160 tisuća sati programa, katalogiziranog, i često titlovanog, kako bi gledatelji lakše pronašli upravo ono što traže. "Iskoristili smo tehnologiju kako bi što bolje katalogizirali, nekada čak i unutar jednog progama, tako da možete pronaći određenu osobu i njihovu izjavu, na nekom svjedočenju u Kongresu. Sve to naš materijal čini vrlo laganim za korisnike" - objašnjava naš sugovornik.

Dakle, ako želite samo pregledati arhivu, blog C-SPAN video knjižnice ima i povezice za neke vrlo upečatljive trenutke, kao što je samit iz 1987. godine, između predsjednika Reagana i Gorbačova, ili objava Georga Busha da je Saddam Hussein uhićen.

XS
SM
MD
LG