Linkovi

SAD: 9 žrtava u padu dva vojna helikoptera u Kentakiju


A general view of the site after helicopters crashed in Trigg County, Kentucky
A general view of the site after helicopters crashed in Trigg County, Kentucky

Devet ljudi je poginulo u padu dva helikoptera Army Black Hawk u Kentakiju, rekao je vojni portparol.

Nondice Thurman, glasnogovornica Fort Campbell, rekla je u četvrtak ujutro da su se smrtni slučajevi dogodili prethodne noći u jugozapadnom Kentuckyju tokom rutinske misije obuke.

Dva vojna helikoptera srušila su se u srijedu navečer u jugozapadnom Kentuckyju tokom rutinske misije obuke, uzrokujući "nekoliko" žrtava, rekli su vojni zvaničnici.

Dva helikoptera HH-60 Blackhawk, u sastavu 101. vazdušno-desantne divizije, srušila su se oko 22 sata. U srijedu u okrugu Trigg, Kentucky, navodi se u saopštenju Fort Campbell.

101. vazdušno-desantna je potvrdila nesreću, navodeći na Tviteru da je rezultirala sa "nekoliko žrtava", ali nije precizirala da li je riječ o povredama ili smrtno stradalima.

"Trenutno je naš fokus na vojnicima koji su bili uključeni i njihovim porodicama", dodaje se.

Guverner Kentuckyja Andy Beshear ranije je rekao da se očekuju smrtni slučajevi, dodajući da policija i službenici za hitne slučajeve na terenu.

Istraga o nesreći je u toku.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG