Linkovi

Velika snježna oluja pogodila jug SAD


Čovjek čisti sneg sa automobila u Washington aveniji u Roanokeu, Virginija, 9. decembra 2018.
Čovjek čisti sneg sa automobila u Washington aveniji u Roanokeu, Virginija, 9. decembra 2018.

Ekipe u nekoliko država na jugu SAD rade na rasčišćavanju puteva i popravci električne energije nakon što je oluja izbacila velike količine snijega, susnježice i ledene kiše.

Na dijelove Virginije, Sjeverne Karoline, Južne Karoline, Zapadne Virginije i Tennesyja u nedjelju je palo između 30 i 60 centimetara snijega.

Zbog oluje, putevi su postali nebezbjedni za vožnju, što je izazvalo brojne nesreće sa, kako je javljeno, jednim smrtnim ishodom kada je drvo palo na automobil u Charlotteu, Sjeverna Karolina.

Aerodrom u Charlotteu, obično prometan, otkazao je preko 1.000 letova u nedjelju.

Snijegom prekriven automobil u Sjevernoj Karolini, 9. decembar 2018.
Snijegom prekriven automobil u Sjevernoj Karolini, 9. decembar 2018.

Kompanije za distribuciju električne energije saopštile su da je oluja ostavila bez struje više od 300.000 ljudi, većinom u Sjevernoj Karolini.

Velike mećave češće su u sjevernim državama SAD, koje su bolje opremljene za odogvor na njih.

Guverneri Virginije i Sjeverne Karoline proglasili su vanredno stanje prije dolaska oluje, kako bi pomogli da se mobilišu resursi vlade te države u naporima obnove.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG