Linkovi

Velika Kladuša: Požar u izbjegličkom centru, povrijeđeno 29 osoba


Velika Kladuša
Velika Kladuša

Požar u privremenom migrantskom centru „Miral” u Velikoj Kladuši je ugašen, a iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK) potvrđeno je da je 29 osoba povrijeđeno ili zatražilo medicinsku pomoć.

„Policija je jutros u 6 sati i 35 minuta primila dojavu o požaru u ovom privremenom prihvatnom centru, te odmah na mjesto uputila dežurne timove. Pripadnici vatrogasnih službi su također odmah reagovali i brzo stavili požar pod kontrolu. Trenutno imamo informaciju da je 29 osoba povrijeđeno, odnosno da im je pružena medicinska pomoć u Domu zdravlja Velika Kladuša i Kantonalnoj bolnici Dr. Irfan Ljubijankić”, rekao je Feni glasnogovornik MUP-a USK Ale Šiljdedić.

Dodao je i kako se još uvijek ne može zvanično govoriti o uzrocima požara.

„O tome ćemo moći govoriti kada policijski službenici obave uviđaj u samom objektu, a sve istražne radnje počinju čim se za to stvore uslovi u zgradi Mirala”, istakao je Šiljdedić.

Prema dosadašnjim informacijama nema smrtno stradalih u požaru, dok o težini i stepenu povreda kod hospitaliziranih osoba još uvijek nema zvaničnih informacija.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG