Linkovi

Vazdušni napad Izraela poslije rakete ispaljene iz Gaze


Protesti Palestinaca u Gazi zbog Trumpove odluke
Protesti Palestinaca u Gazi zbog Trumpove odluke

Najmanje dvoje ljudi je poginulo u vazdušnim napadima Izrala na Gazu, koji su bili odgovor na raketu ranije ispaljenu iz Gaze.

To je najnovija posljedica odluke američkog predsednika Donalda Trumpa da prizna Jerusalem kao glavni grad Izraela.

Hamas je saopštio da su poginula dvojica njegovih članova, dok u Izraelu navode da su mete bile fabrike za proizvodnju oružja, skladišta i kasarne.

Protesti muslimana zbog Trumpove odluke na Zapadnoj obali i u Gazi se nastavljaju, a u sukobima u petak stradao je jedan Palestinac.

Muslimani su protestovali i u Iraku, Siriji, Jordanu, Pakistanu, Libanu, Maleziji i Indoneziji.

Arapska liga, koja okuplja više od 20 zemalja, sastaće se tokom dana i saopštiti zajednički stav o novoj odluci američke administracije.

Mnoge članice Ujedinjenih nacija, inače saveznice Amerike, kritikovale su odluku Trumpove adminsitracije na jučerašnjoj hitnoj sjednici Vijeća sigurnosti i poručile da se time ugrožava mirovni proces.

Bijela kuća je demantovala da odluka da se Ambasada Sjedinjenih Američkih Država preseli u Jerusalem znači da se Sjedinjene Američke Države povlače iz mirovnog procesa.

Istovremeno je priznala da nijedna zemlja nije pratila američku odluku o preseljenju ambasade.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG