Linkovi

Za Valentinovo, besplatno uljepšavanje za supruge američkih vojnika


Jedna škola za kozmetičarke odlučila je ugoditi tim ženama, učiniti za njih taj dan ugodnijim i veselijim

Mnoge se žene raduju Valentinovu, Danu zaljubljenih, i romantičnoj večeri sa suprugom. Ali za one čiji supruzi su aktivne vojne osobe taj dan može biti vrlo težak, naročito kad su njihovi supruzi na dužnosti daleko, u nekoj prekomorskoj zemlji. Jedna škola za kozmetičarke odlučila je ugoditi tim ženama, učiniti za njih taj dan ugodnijim i veselijim, pokloniti im cijeli dan njege i pažnje.

Monique Collier voli šminku; zato se i upisala u kozmetičku školu nakon umirovljenja iz mornarice i nakon osam mjeseci službe u Afganistanu.

“Uvijek me je zanimala moda, šminka, frizura... oduvijek sam željela drugima pomoći da dobro izgledaju i da se dobro osjećaju.”

Pred Valentinovo, Monique sa svojim mušterijama uspostavlja jedan drugačiji, dublji odnos. Škola koju pohađa – Bellus Academy, u San Diegu – tada i organizira besplatnu šminku za žene čiji supruzi su u vojsci.

Suprug Lily Madrigal je marinac, razmješten u Afganistanu, otišao je prije nekih 40 dana. “Imamo troje male djece koja stalno pitaju za tatu. Nedostaje nam”.

Njezin je suprug neće moći vidjeti lijepo uređenu i našminkanu za Valentinovo, ali, kaže ona – njezina djeca hoće.

“Znaju kad je frizura lijepa, kad sam našminkana, i kažu – mama, baš si danas lijepa. Sviđa se i njima.”

Žene čiji muževi su se vratili iz rata također dobijaju besplatni tretman i šminku.

Melissa Langdale priznaje da joj dobro dođe kad se može malo odvojiti od svojeg petogodišnjeg sina, uživati u malo mira. “Nemate mnogo vremena za sebe kad imate malu djecu, brinete za njih, za muža, oni su prvi.”

Vlasnica škole Bellus Academy – Lynelle Lynch – započela je s pružanjem besplatne šminke i frizure za Valentinovo prije tri godine.

“Počeli smo kad smo shvatili koliko muškaraca, supruga, iz San Diega služi u vojsci daleko od kuće, u drugim zemljama.”

“Teško je, jako teško,” kaže Lily Madrigal. Moja mala djeca, ja imam njih i oni samo mene. Vodim ih van i bude nam lijepo”.

Za svojeg supruga, Lily će se, s lijepom frizurom i šminkom, slikati i poslati mu svoju fotografiju zajedno s fotografijom djece i kartom za Valentinovo.
XS
SM
MD
LG