Linkovi

Transportna amfibija USS New York ima u sebi sedam i pol tona čelika iz nebodera blizanaca


Transportna amfibija USS New York ima u sebi sedam i pol tona čelika iz nebodera blizanaca
Transportna amfibija USS New York ima u sebi sedam i pol tona čelika iz nebodera blizanaca

Ovaj brod bio je u njujorškoj luci na obilježavanju desete godišnjice terorističkih napada od 11. rujna 2001.

Jedna relikvija iz srušenog Svjetskog trgovinskog centra bila je u nedjelju u newyorškoj luci na obilježavanju desete godišnjice terorističkih napada na Sjedinjene Države.

Brod USS New York izgrađen je s oko sedam i pol tona vrlo posebnog čelika – metalnih stupova izvučenih iz ruševina Svjetskog trgovinskog centra. Ovaj brod američke mornarice simbolično je bio nazočan obilježavanju napada od 11. rujna. Zapovjednik broda New York je William Herman. "On predstavlja odlučnost Sjedinjenih Država da nadiđu bilo kakvu prepreku i predstavlja nadu“.

Mnogi dragovoljci u spasilačkim ekipama riskirali su svoje živote prije deset godina kako bi spašavali druge u zoni katastrofe Svjetskog trgovinskog centra. Bili su pozvani da se pridruže posadi USS New York na obilježavanju ovih tragičnih događaja. Frank Silecchia vozio je iz savezne države South Caroline kako bi vidio ovaj brod i izrazio zahvalnost njegovoj posadi. "Ovdje sam da bih rekao hvala ovim krasnim mladim djevojkama i mladićima. Oni su riskirali svoje živote“.

USS New York, inače transportna amfibija, porinut je u more 2009. godine. Na njemu se nalazi 360 mornara, od kojih su neki bili stari samo osam godina u vrijeme napada od 11. rujna 2001. Mornar Ben McDowell, koji se na USS New Yorku nalazi već dvije godine, ima duboki osjećaj ponosa za svoj brod i ono što on predstavlja. "Ugradite taj čelik u ratni brod, imate posadu koja nadmašuje sva očekivanja.... ono što mornarica očekuje od nas. Ne mogu zamisliti bolji memorijal“.

McDowell se nada da su se svi posjetitelji u New Yorku osjećali sigurnije kad su vidjeli da USS New York kontrolira gradsku luku kao simbol snage i nacionalne odlučnosti.

XS
SM
MD
LG