Linkovi

Državni sekretar Kerry: Korištenje kemijskog oružja je moralna opscenost


Secretary of State John Kerry speaks at the State Department in Washington, Aug. 26, 2013, about the situation in Syria.
Secretary of State John Kerry speaks at the State Department in Washington, Aug. 26, 2013, about the situation in Syria.
Američki državni sekretar John Kerry je izjavio da se ne može osporiti da je kemijsko oružje nedavno korišteno u Siriji, i tu je akciju nazvao moralnom opscenošću i sramotom.

Govoreći danas u State Departmentu, državni sekretar Kerry je rekao da predsjednik Barack Obama vjeruje da neko mora odgovarati za one koji su upotrijebili , kako je naglasio, tako užasno oružje. Kerry medjutim nije rekao kakve akcije bi predsjednik mogao poduzeti.

"Nasumični pokolj civila , ubijanje žena i djece i drugih nedužnih ljudi kemijskim oružjem je moralna opscenost. Prema bilo kojem standardu takav je čin neoprostiv, i usprkos isprikama i objašnjenjima koje su neki izmislili, taj se čin ne može negirati .", kazao je Kerry.

On je rekao da Sjedinjene Države smatraju da su tvrdnje da se taj čin dogodio u Syriji utemeljene na činjenicama, i vodjene zdravim razumom.

Državni sekretar Kerry je takodjer kazao da se kemijsko oružje ne može koristiti bez posljedica, i dodao kako Sjedinjene Države moraju osigurati da se za to odgovara, kako se takvo oružje ne bi ponovno upotrijebilo.
XS
SM
MD
LG