Linkovi

Pakistanski sud odustao od optužnice protiv kontraktora CIA-e optuženog za dvostruko ubojstvo


Pakistnci prosvjeduju protiv puštanja na slobodu Raymonda Davisa
Pakistnci prosvjeduju protiv puštanja na slobodu Raymonda Davisa

Raymond Davis pušten je na slobodu nakon što su obitelji ubijenih prihvatile oko dva milijuna dolara tzv. "krvavog novca" za obeštećenje

U Pakistanu dužnosnici su priopćili da je sud oslobodio optužbi za dvostruko ubojstvo kontraktora Središnje obavještajne agencije CIA-e Raymonda Davisa, nakon što su obitelji ubijenih prihvatile oko dva milijuna dolara tzv. "krvavog novca" za obeštećenje. Dužnosnici u pokrajini Pundžab su rekli novinarima kako su rođaci dva ubijena Pakistanca pristali primiti novčanu kompenzaciju u zamjenu za davanje oprosta Davisu, ubrzo nakon što je danas protiv njega podignut optužnica u Lahoreu. Ubrzo nakon toga sud ga je oslobodio svih optužbi.

Davis je bio optužen da je ubio dvojicu Pakistanaca 27. siječnja. Tvrdio je da je to bilo u samoobrani, a američka vlada da ima diplomatski imunitet. Predstavnik vlasti u Pundžabu izjavio je za Glas Amerike da je Davis slobodan i da može ići gdje god ga je volja. Nije jasno je li još uvijek u Pakistanu. Islamski zakon dopušta ovakve isplate i predstavlja uobičajen način za rješenje sporova u ruralnom dijelu Pakistana. U međuvremenu američki veleposlanik u Pakistanu Cameron Munter zahvalio se obiteljima za "njihovu velikodušnost". Nije spomenuo da je isplaćen bilo kakav novac.

XS
SM
MD
LG