Linkovi

SAD: U Los Angeles svako je dobro došao


Za Koushika Chattopadhyaya, jednog od volontera, inače useljenika iz Indije, iskazivanje dobrodošlice nije politka, nego dopiranje do drugih i drugačijih.

Na stotine dobrovoljaca na neobičan način poručivali su putnicima u neposrednoj blizini međunarodnog aerodroma u Los Angelesu da su dobro došli u Sjedinjene Države. Ta njihova dobrodošlica simbolična je poruka sudijama apelacionog suda u saveznoj državi Virginia, oko 5 hiljada kilometara udaljenoj od Californie, koji su danas počeli saslušanja vezana za revidiranu izvršnu naredbu predsjednika Donalda Trumpa o zabrani ulaska na američko tlo državljanima iz više dominantno muslimaskih zemalja. Organizator iskazivanja dobrodošlice na taj neobičan način je turistički ured Los Angelesa a poruka jasna i nedosmislena - posjetioci iz cijelog svijeta su dobrodošli.

Dole, na zemlji, riječi dobrodošlice koje su mogle vidjeti iz aviona u slijetanju. Pojedninačnim panoima, izdizanim i okretani prema nebu, formirana je jednostavna poruka.

Jamie Foley, predstavnica "DISCOVER LOS ANGELES-a" je istakla:

"Dobrodošlicu smo upućivali na 4 jezika - arapskom, španskom, kineskom i engleskom."

Volonteri, učesnici tog nebičnog skupa, isticali su da je u njihov grad, Los Angeles, svako dobrodošao.

Donna Singleton, volonterka, o suštini poruke je rekla:

"Naša poruka danas ... upoznajimo nove ljude, i mada smo svi razlitiči na ovaj ili onaj način, i poručimo svijetu i recimo onima gore, u avionima, da su dobro došli."

Za Koushika Chattopadhyaya, jednog od volontera, useljenika iz Indije, iskazivanje dobrodošlice nije politka, nego dopiranje do drugih i drugačijih:

"Nije bitno kakav akcenat neko ima, boja kože, koje je vjere ili kakva je seksualna orijentacija neke osobe. Svi smo humana bića."

Poruke volontera odražavaju jednu od bitnih karakteristika Los Angelesa - otvorenost tog grada, smatra volonterka Nicole Voyak:

"Mislim da je to važna poruka jer je upravo sada širom svijeta toliko mnogo podjela. U Los Angeles su zaista svi dobro došli."

Volonteri se nadaju da su njihove poruke vidjeli avio-putnici koji su doputovali u Los Angeles. Nadaju se da će te poruke doprijeti i do svih onih koji će se, iz raznih krajeva svijeta, uputiti ka Los Angelesu.

SAD: U Los Angeles svako je dobro došao
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:48 0:00

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG