Linkovi

I nakon stranačkih konvencija, utrka za Bijelu kuću i dalje tijesna


Sada kada su prošle stranačke konvencije, nominirani republikanski I demokratski kandidat se fokusiraju na to da poraze jedan drugog na novembarskim izborima. Republikanski kandidat Donald Trump sada mora stati u odbranu svojih dodatnih kontroverznih izjava, iako je obećao da njima nije kraj. Njegova demokratska suparnica Hillary Clinton u pitanje dovodi njegovo otvoreno divljenje prema Vladimiru Putinu u svjetlu navoda da su ruski hakeri upali u kompjutere demokratske nacionalne konvencije. Oba kandidata sada svoju kampanju usmjeravaju na grupu saveznih država u kojima je ljutnja zbog gubitka industrijskih poslova velika.

U jučerašnjem intervjuu za Fox News, Hillary Clinton je kritizirala Trumpov stav prema Rusiji u svjetlu navoda o upadu u kompjuterski sistem.

Znamo da je Trump pokazao veoma zabrinjavajuću voljnost da podrži Putina, bez obzira da li se to odnosi na njegovu izjavu da NATO ne bi trebao priteći u pomoć svojim saveznicima ako se na njih izvrši invazija, ili da bi se trebale ukinuti sankcije ruskim zvaničnicima koje su zajednički uveli Sjedinjene države I Evropa zbog ruske agresivnosti na Krimu I Ukrajini, rekla je Hillary Clinton.

Trump je nagovijesito da bi mogao priznati prisvajanje ukrajinskog poluotoka Krima od strane Moskve. U intervjuu sa George Stephanopulousom u emisiji This Week Show ABCa, on je rekao da je samo praktičan.

Ako bi mogli imati dobar odnos sa Rusijom, I ako bi nam Rusija pomogla da se riješimo ISISa, što se mene tiče, tu govorimo o ogromnim svotama novca I velikom broju života, I to bi bila pozitivna stvar, rekao je Trump.

On je također odgovorio na kritike koje mu je uputio jedan otac musliman čiji je sin poginuo služeći u američkoj vojsci u Iraku.

Njegova supruga je stajala odmah pored njega na bini I nije imala šta reći. Možda joj nije bilo dozvoljeno da išta kaže, rekao je Trump.

Roditelji vojnika su ljutito na to reagirali.

Osjećala sam bol I cijela Amerika je osjećala taj bol, rekla je majka Ghazala Khan.

Clintonova je ovog vikenda u Pensilvaniji izjavila da njen rival nije normalan kandidat.

Nekome ko svakoga napada očigledno nešto nedostaje, rekla je ona.

Trump je naglasio da se ton kampanje neće nimalo poboljšati.

Zapamtite, Trump više neće biti uljudan, rekao je on.

Najnovija istraživanja javnog mijenja pokazuju veoma tijesnu utrku za Bijelu kuću.

XS
SM
MD
LG