Linkovi

Kongresmenka poginula u saobraćajnoj nesreći


FILE - Rep. Jackie Walorski, R-Ind., speaks on Capitol Hill in Washington, July 19, 2018. Walorski's office said she was killed Aug. 3, 2022, in a car accident in northern Indiana.
FILE - Rep. Jackie Walorski, R-Ind., speaks on Capitol Hill in Washington, July 19, 2018. Walorski's office said she was killed Aug. 3, 2022, in a car accident in northern Indiana.

Američka zastupnica Jackie Walorski, republikanka, poginula je u srijedu u prometnoj nesreći u svom sjevernom okrugu Indiane, objavio je njen ured.

"Jackienog supruga je upravo obavijestio ured šerifa okruga Elkhart da je Jackie danas poslijepodne poginula u prometnoj nesreći. Vratila se kući kako bi bila sa svojim Gospodinom i Spasiteljem, Isusom Kristom. Molim vas, zadržite njezinu obitelj u svojim mislima i molitvama. Mi ćemo nemam više komentara u ovom trenutku", stoji u priopćenju njezina ureda.

Ured šerifa okruga Elkhart priopćio je da su vlasti pozvane na mjesto sudara dvaju vozila malo poslije podneva. Policija je rekla da je automobil skrenuo lijevo od središnje trake i frontalno se sudario s SUV-om u kojem se vozila Walorski, ubivši Walorski, 58, i još dvoje u vozilu.

U nesreći je poginula i 55-godišnja žena koja je vozila drugi automobil, rekla je policija.

Walorski, koja je služila u Povjerenstvu za načine i sredstva Predstavničkog doma, prvi je put izabrana za predstavnicu 2. kongresnog okruga Indiane 2012. Prethodno je bila u tri mandata u državnom zakonodavnom tijelu.

Walorski je rođena u South Bendu i živjela je blizu Elkharta u Indiani. Ona i njezin suprug prethodno su bili misionari u Rumunijij, gdje su osnovali zakladu koja je opskrbljivala hranu i medicinske potrepštine siromašnoj djeci. Radila je kao televizijska reporterka u South Bendu prije nego što se okrenula politici.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG