Linkovi

Kinezi kupuju američke nekretnine


Manhattan, New York, USA
Manhattan, New York, USA
Kineski super bogataši su počeli ulagati u nekretnine u Sjedinjenim Državama, čije su cijene još uvijek prilično niske.

Nekretnine koje se prodaju na Manhattanu ponekad su tako raskošne, da se čini da su to kuće i stanovi iz bajke: stanovi na posljednjim spratovima višekatnica na Park Aveniji, s kojih se vidi cijeli New York, kuhinje veličine manjih stanova, i blještave kupaonice s kadama velikim kao manji bazeni...

Medjutim, američki investitori u nekretnine se sučeljavaju s globalnom konkurencijom u potrazi za stanovima snova. Strani ulagači su , naime, isto tako odlučni da se dočepaju skupocjenih nekretnina na američkim lokacijama.

Betty Ni, bivša kineska TV zvijezda iz Shangaija, nedavno je obišla nekoliko sjeverno američkih gradova, uključujući San Francisco, i Vancouver, želeći da kupi kuću. Svoju američku turneju je okončala u New Yorku.

Ovo je New York, megalopolis... Ako kupim ovdje lijep stan, šanse su da će se ta investicija dvostruko isplatiti.

Ni dodaje da je nešto sporiji oporavak američke ekonomije od krize 2008. , ohrabrio bogate Kineze da investiraju u američke nekretnine, ali isto tako da ostvare mjesto za život svojoj djeci, ujedno im obezbjedjujući svjetsku klasu obrazovanja.

Christine Lu je ko-osnivač i direktor grupacije Affinity China , koja organizira putovanja u inozemstvo i mogućnosti investiranja za kineske gradjane. Ona potvrdjuje da je fokus bogatih roditelja u Kini, obezbijediti dobar i uspješan život svojoj djeci:

Tržište nekretnina u Americi je pružilo odlične mogućnosti za Kineze. Izuzetno je skupo kupiti kuću ili čak stan u Shangaiju. A kada uporedite s ovdašnjim tržištem, dodje jeftinije da kupe stan ili kuću u Americi nego u Kini.


Očigledno je da kineski ulagači žele barem jedan zalogaj Velike Jabuke za sebe.
XS
SM
MD
LG