Linkovi

Privremeno financiranje američke savezne vlade produženo do četvrtka


Privremeno financiranje američke savezne vlade produženo do četvrtka
Privremeno financiranje američke savezne vlade produženo do četvrtka

Kongresnik Boehner je rekao da će se o kompletnom prijedlogu proračuna za fiskalnu godinu 2011. glasovati sredinom sljedećeg tjedna

Čelnici američkog Kongresa postigli su sporazum o saveznom proračunu kojim će se osigurati financiranje vlade do kraja ove fiskalne godine. Sporazum je postignut tek nešto više od sat vremena prije krajnjeg roka. Predsjedatelj Zastupničkog doma John Boehner objavio je također da su pregovarači Kongresa i Bijele kuće postigli kratkoročni sporazum o proračunu kako bi se spriječilo da dođe do prestanka rada vlade u ponoć u petak po istočno američkom vremenu. Kongresnik Boehner je rekao da će se o kompletnom prijedlogu proračuna za fiskalnu godinu 2011. glasovati sredinom sljedećeg tjedna.

U zajedničkom priopćenju Johna Boehnera i čelnika demokratske većine u Senatu Harryja Reida kaže se:

"Srezat ćemo 78 milijardi i 500 milijuna dolara iz predsjednikova prijedloga proračuna za 2011. godinu a postigli smo i sporazum o političkim elementima proračuna. U međuvremenu, usvajamo kratkoročnu rezoluciju kako bi vlada mogla nastaviti s radom do četvrtka. Ta kratkoročna mjera srezat će prve dvije milijarde od ukupne uštede" - kaže se u zajedničkom priopćenju Johna Boehnera i Harryja Reida.

Odmah nakon kongresnih čelnika oglasio se kratkim priopćenjem i predsjednik Barack Obama.

"U posljednjim satima prije negoli je naša vlada trebala biti primorana na zatvaranje, čelnici obije stranke postigli su sporazum kojim će se omogućiti našim malim biznisima da prime zajam koji im je potreban, našim obiteljima da dobe stambeni zajam za koji su se prijavili i stotinama tisuća Amerikanaca da dođu na posao i donesu kućama plaću na vrijeme".

XS
SM
MD
LG