Linkovi

Uragan Maria devastirao Dominiku


Satelitski snimak uragana Maria
Satelitski snimak uragana Maria

Uragan Maria čija je snaga na skali ojačala do petog podioka jačine "potencijalne katastrofe" pogodio je karipsko ostrvo Dominiku udarima vjetra do 260 kilometara na sat, objavio je BBC.

Premijer Dominike Roosevelt Skerrit objavio je na društvenoj mreži Facebook da je vjetar odnio krov njegove kuće koja je poplavljena, dok "njegova sudbina u potpunosti zavisi od uragana".

Aerodromi i luke su zatvoreni zbog uragana koji se kreće sličnom putanjom kao i Irma, nepogoda koja je u ovom mjesecu poharala to područje.

Obližnje ostrvo Martinik je proglasilo uzbunu najvišeg stepena, dok su na Gvadalupu naređene evakuacije građana.

Upozorenja su izdata i za Porto Riko, američka i britanska Djevičanska ostrva, Saint Kitts and Nevis, Saint Lucia i još nekoliko područja.

Neka od tih ostrva još se opravljaju od uragana Irma, vremenske nepogode koja je u trenutku udara bila jačine pet. Tada je u tom regionu poginulo najmanje 37 osoba, dok pričinjena šteta iznosi milijarde dolara.

Meteorolozi su upozorili da bi jaka kiša, prouzrokovana uraganom, mogla izazvati po život prijeteće poplave.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG