Linkovi

'Upoznat ćeš visokog, tamnog muškarca,' 40. redateljsko ostvarenje Woodyja Allena


'Upoznat ćeš visokog, tamnog muškarca,' 40. redateljsko ostvarenje Woodyja Allena
'Upoznat ćeš visokog, tamnog muškarca,' 40. redateljsko ostvarenje Woodyja Allena

Woody Allen se ponovno bavi temama života, ljubavi i smrtnosti, ali, ovaj put, njegov jehumor nešto crniji, a likovi su, možda, malo očajniji

U svom četrdesetom redateljskom ostvarenju, Woody Allen se ponovno bavi temama života, ljubavi i smrtnosti, ali, ovaj put, njegov jehumor nešto crniji, a likovi su, možda, malo očajniji. Pogledajmo zajedno film naslovljen „You Will Meet A Tall, Dark Stranger“, 'Upoznat ćeš visokog, tamnog muškarca.'

Helena – u interpretaciji Gemme Jones – odlazi proročici u nadi da će joj ova pomoći da razumije zašto ju je njezin suprug Alfie – u interpretaciji Anthonyja Hopkinsa -, s kojim je bila u braku 40 godina, napustio i otišao sa znatno mlađom ženom imenom Charmaine.

Priča obuhvaća i njihovu kćerku Sally čiji je brak s piscem Royem – autorom jednog hit romana, čiji uspjeh ne uspijeva ponoviti – također u vrlo napetim odnosima. Susret sa seksi Charmaine ne pomaže niti tom braku.

Možda Roy u izvjesnoj mjeri i sam živi uzbuidljivo kroz romansu svog punca Alfieja. Mučeći se s pisanjem, i on kroz prozor zagleda u lijepu mladu susjedu koja živi u stanu preko puta i doživljava ju kao inspiraciju.

Kako se njihove priče isprepliću u londonskoj četvrti u kojoj se zbiva radnja filma, tako se i likovi suočavaju s istim pitanjima koja su mučila i likove ranijih Allenovih filmova, posebice „Interijera“, iz 1978.

Uz Gemmu Jones i Anthonyja Hopkinsa, među glavnim protagonistima je i Josh Brolin, kao neuspješni pisac Roy, koji, po logici 'trava je zelenija s druge strane', inspiraciju traži u zagrljaju žene koja nije njegova supruga. Tu nesretnu suprugu Sally glumi Naomi Watts, dok se veteranka britanskih malih i velikih ekrana Pauline Collins nalazi u ulozi proročice Cristal. Antonio Banderas se pojavljuje u ulozi neodoljivo zgodnog Sallynog šefa, dok je Freida Pinto Dia, predmet požude njezinog supruga Roya. A, Charmaine – s kojom i počinje priča – glumi Lucy Punch.

XS
SM
MD
LG