Linkovi

'Upoznat ćeš visokog, tamnog muškarca,' 40. redateljsko ostvarenje Woodyja Allena


'Upoznat ćeš visokog, tamnog muškarca,' 40. redateljsko ostvarenje Woodyja Allena

Woody Allen se ponovno bavi temama života, ljubavi i smrtnosti, ali, ovaj put, njegov jehumor nešto crniji, a likovi su, možda, malo očajniji

U svom četrdesetom redateljskom ostvarenju, Woody Allen se ponovno bavi temama života, ljubavi i smrtnosti, ali, ovaj put, njegov jehumor nešto crniji, a likovi su, možda, malo očajniji. Pogledajmo zajedno film naslovljen „You Will Meet A Tall, Dark Stranger“, 'Upoznat ćeš visokog, tamnog muškarca.'

Helena – u interpretaciji Gemme Jones – odlazi proročici u nadi da će joj ova pomoći da razumije zašto ju je njezin suprug Alfie – u interpretaciji Anthonyja Hopkinsa -, s kojim je bila u braku 40 godina, napustio i otišao sa znatno mlađom ženom imenom Charmaine.

Priča obuhvaća i njihovu kćerku Sally čiji je brak s piscem Royem – autorom jednog hit romana, čiji uspjeh ne uspijeva ponoviti – također u vrlo napetim odnosima. Susret sa seksi Charmaine ne pomaže niti tom braku.

Možda Roy u izvjesnoj mjeri i sam živi uzbuidljivo kroz romansu svog punca Alfieja. Mučeći se s pisanjem, i on kroz prozor zagleda u lijepu mladu susjedu koja živi u stanu preko puta i doživljava ju kao inspiraciju.

Kako se njihove priče isprepliću u londonskoj četvrti u kojoj se zbiva radnja filma, tako se i likovi suočavaju s istim pitanjima koja su mučila i likove ranijih Allenovih filmova, posebice „Interijera“, iz 1978.

Uz Gemmu Jones i Anthonyja Hopkinsa, među glavnim protagonistima je i Josh Brolin, kao neuspješni pisac Roy, koji, po logici 'trava je zelenija s druge strane', inspiraciju traži u zagrljaju žene koja nije njegova supruga. Tu nesretnu suprugu Sally glumi Naomi Watts, dok se veteranka britanskih malih i velikih ekrana Pauline Collins nalazi u ulozi proročice Cristal. Antonio Banderas se pojavljuje u ulozi neodoljivo zgodnog Sallynog šefa, dok je Freida Pinto Dia, predmet požude njezinog supruga Roya. A, Charmaine – s kojom i počinje priča – glumi Lucy Punch.

XS
SM
MD
LG