Linkovi

UNICEF: Pola miliona maski za djecu BiH


Students attend a class at an elementary school in Kacuni in an open-air classroom, before the start of the school year amid the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, in Kacuni, Bosnia and Herzegovina, September 8, 2020. REUTERS/Dado Ruvic

UNICEF u Bosni i Hercegovini počinje sa isporukom 500.000 zaštitnih maski školama i zajednicama u Bosni i Hercegovini

Ove nemedicinske maske, čija je ukupna procijenjena vrijednost blizu 300.000 USD, robna je donacija njemačke kompanije STS Textiles, donirana putem Njemačkog nacionalnog komiteta za UNICEF.

Maske su za jednokratnu upotrebu i usklađene su sa evropskim standardom performansi filtera.

Ova vrijedna donacija pomoći će nam da dopremo do škola i do najranjivije populacije, jer smo svjesni da oni ne mogu priuštiti kupovinu maski. Zahvalni smo STS Textiles GmbH & Co.KG na ovom značajnom doprinosu koji je dio društveno odgovornog poslovanja, posebno sada kada se poslovni sektor suočava sa ekonomskim izazovima. Zahvalna sam UNICEF-u Njemačke što je omogućio ovu donaciju za Bosnu i Hercegovinu”, izjavila je dr. Rownak Khan, predstavnica UNICEF-a u Bosni i Hercegovini.

UNICEF Bosna i Hercegovina dostavit će maske za daljnju distribuciju svim ministarstvima obrazovanja, centrima za socijalnu zaštitu i partnerima koji su uključeni u rad sa djecom izbjeglica i migranata u privremenim prihvatnim centrima u Kantonu Sarajevo i Unsko – sanskom kantonu, te sa partnerima iz romskih nevladinih organizacija, stoji u objavi iz UNICEFA.

XS
SM
MD
LG