Linkovi

Muž ubijene učiteljice iz Teksasa umro dva dana poslije nje


Poruke ubijenoj učiteljici Irmi Garsiji ispred škole

Učiteljica Irma Garcia ubijena je zajedno sa koleginicom i 19-oro dejce u pucnjavi u školi u Uvaldeu, Teksasu, u utorak. Njen suprug Joe Garcia, star 50 godina, odnio je u četvrtak cvijeće ispred škole, stigao kući i "praktično se srušio", kazao je New York Timesu njegov nećak John Martinez.

TEKSAS - Irma i Džo Garsija bili su u braku 24 godine i imaju četvoro djece.

"Ovakve stvari ne bi smjele da se dešavaju u školama", rekao je Martinez.

Motiv masakra koji je počinio 18-godišnji Salvador Ramos i dalje se istražuje. Vlasti su saopštile da napadač nije imao dosije, niti registrovane mentalne probleme.

Porodica Garsija voljela je da putuje i roštilja, napisala je ranije učiteljica Irma Garsija u online pismu učenicima osnovne škole Rob. Navela je i da voli da sluša muziku i putuje u Konkan, na oko 40 kilometara od Uvaldea.

Najstariji sin porodice Garsija, Kristijan, je pripadnik marinaca. Drugi sin Hoze studira na državnom univerzitetu Teksasa. Kćerka Lilijana je pošla u srednju školu, a najmlađa kćerka ide u sedmi razred.

Irma Garsija je radila u školi 23 godine. Bila je birana i za učiteljicu godine, a 2019. je dobila i Triniti nagradu za izutetnost u obrazovanju. Garsija je bila i mentorka svojoj mlađoj koleginici Evi Morales, koja je takođe ubijena.

XS
SM
MD
LG