Linkovi

Muž ubijene učiteljice iz Teksasa umro dva dana poslije nje


Poruke ubijenoj učiteljici Irmi Garsiji ispred škole
Poruke ubijenoj učiteljici Irmi Garsiji ispred škole

Učiteljica Irma Garcia ubijena je zajedno sa koleginicom i 19-oro dejce u pucnjavi u školi u Uvaldeu, Teksasu, u utorak. Njen suprug Joe Garcia, star 50 godina, odnio je u četvrtak cvijeće ispred škole, stigao kući i "praktično se srušio", kazao je New York Timesu njegov nećak John Martinez.

TEKSAS - Irma i Džo Garsija bili su u braku 24 godine i imaju četvoro djece.

"Ovakve stvari ne bi smjele da se dešavaju u školama", rekao je Martinez.

Motiv masakra koji je počinio 18-godišnji Salvador Ramos i dalje se istražuje. Vlasti su saopštile da napadač nije imao dosije, niti registrovane mentalne probleme.

Porodica Garsija voljela je da putuje i roštilja, napisala je ranije učiteljica Irma Garsija u online pismu učenicima osnovne škole Rob. Navela je i da voli da sluša muziku i putuje u Konkan, na oko 40 kilometara od Uvaldea.

Najstariji sin porodice Garsija, Kristijan, je pripadnik marinaca. Drugi sin Hoze studira na državnom univerzitetu Teksasa. Kćerka Lilijana je pošla u srednju školu, a najmlađa kćerka ide u sedmi razred.

Irma Garsija je radila u školi 23 godine. Bila je birana i za učiteljicu godine, a 2019. je dobila i Triniti nagradu za izutetnost u obrazovanju. Garsija je bila i mentorka svojoj mlađoj koleginici Evi Morales, koja je takođe ubijena.

XS
SM
MD
LG