Linkovi

Umro Goran Vežić


Five Star Movement leader and comedian Beppe Grillo and his wife Parvin Tadjik arrive to cast their votes in Genoa, Italy, Feb. 25, 2013.
Five Star Movement leader and comedian Beppe Grillo and his wife Parvin Tadjik arrive to cast their votes in Genoa, Italy, Feb. 25, 2013.

U Splitu je, nakon kraće i teške bolesti, u subotu umro Goran Vežić, dopisnik programa Glasa Amerike na hrvatskom jeziku i suosnivač i direktora agencije STINA

U Splitu je, nakon kraće i teške bolesti, u subotu umro Goran Vežić, dopisnik programa Glasa Amerike na hrvatskom jeziku i suosnivač i direktora agencije STINA. U gotovo šest godina izvještavanja za Glas Amerike, Goran Vežić je dao izvanredan doprinos razumijevanju zbivanja u Dalmaciji, Zagori, Hercegovini i drugdje.

Bilo je zadovoljstvo najaviti slušateljima Goranove priloge, jer u svakom je postojao spoj profesionalnog i osjećajnog, svaki je bio informativan i s dozom duhovitosti: sve u pravoj mjeri, a ipak uvijek zanimljivo. I iznad svega, u njegovim prilozima ne samo da nikada nije bilo ljutnje ili prijekora, nego su uvijek bili protkani dobronamjernosću i vedrinom. Uostalom, Goranovi prilozi su bili onakvi kakav je bio on.

Rođen je 1953.godine u Splitu. Diplomirao je novinarstvo 1976. na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu gdje je bio glavni i odgovorni urednik fakultetske novine "Politolog".

Godine 1991. jedan je od osnivača medijske agencije STINA. Od te je godine objavljivao u novinama, na radiju ili u novinskim agencijama u više od 25 zemalja. Bio je dugogodišnji stalni suradnik radio stanica Radio Free Europe, Voice of America, WDR, Deutsche Welle te BeHa Radio 1. Godine 1993. bio je novinar - urednik na Radio - Brodu koji je emitirao iz međunarodnih voda Jadrana. Bio je stalni gostujući predavač na japanskom Peace Boatu, te njihov predstavnik za Istočnu Europu. U hrvatskim medijima dugi niz godina pisao je za riječki Novi list.

Dobitnik je nagrade tjednika Puls , Makedonija 1993. godine te nagrade “Robert Schuman“ 2009. za izvještavanje o europskim integracijama koju dodjeljuje Hrvatsko novinarsko društvo i Delegacija Europske komisije u Hrvatskoj. Godine 2006. i 2007. bio je nominiran za godišnju nagradu svih redakcija Radio Free Europe.

XS
SM
MD
LG