Linkovi

Umro Goran Vežić


Five Star Movement leader and comedian Beppe Grillo and his wife Parvin Tadjik arrive to cast their votes in Genoa, Italy, Feb. 25, 2013.

U Splitu je, nakon kraće i teške bolesti, u subotu umro Goran Vežić, dopisnik programa Glasa Amerike na hrvatskom jeziku i suosnivač i direktora agencije STINA

U Splitu je, nakon kraće i teške bolesti, u subotu umro Goran Vežić, dopisnik programa Glasa Amerike na hrvatskom jeziku i suosnivač i direktora agencije STINA. U gotovo šest godina izvještavanja za Glas Amerike, Goran Vežić je dao izvanredan doprinos razumijevanju zbivanja u Dalmaciji, Zagori, Hercegovini i drugdje.

Bilo je zadovoljstvo najaviti slušateljima Goranove priloge, jer u svakom je postojao spoj profesionalnog i osjećajnog, svaki je bio informativan i s dozom duhovitosti: sve u pravoj mjeri, a ipak uvijek zanimljivo. I iznad svega, u njegovim prilozima ne samo da nikada nije bilo ljutnje ili prijekora, nego su uvijek bili protkani dobronamjernosću i vedrinom. Uostalom, Goranovi prilozi su bili onakvi kakav je bio on.

Rođen je 1953.godine u Splitu. Diplomirao je novinarstvo 1976. na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu gdje je bio glavni i odgovorni urednik fakultetske novine "Politolog".

Godine 1991. jedan je od osnivača medijske agencije STINA. Od te je godine objavljivao u novinama, na radiju ili u novinskim agencijama u više od 25 zemalja. Bio je dugogodišnji stalni suradnik radio stanica Radio Free Europe, Voice of America, WDR, Deutsche Welle te BeHa Radio 1. Godine 1993. bio je novinar - urednik na Radio - Brodu koji je emitirao iz međunarodnih voda Jadrana. Bio je stalni gostujući predavač na japanskom Peace Boatu, te njihov predstavnik za Istočnu Europu. U hrvatskim medijima dugi niz godina pisao je za riječki Novi list.

Dobitnik je nagrade tjednika Puls , Makedonija 1993. godine te nagrade “Robert Schuman“ 2009. za izvještavanje o europskim integracijama koju dodjeljuje Hrvatsko novinarsko društvo i Delegacija Europske komisije u Hrvatskoj. Godine 2006. i 2007. bio je nominiran za godišnju nagradu svih redakcija Radio Free Europe.

XS
SM
MD
LG