Linkovi

Ukrajina: Spriječen ruski raketni napad na region Odese


Local residents carry bags filled with sand as they build a barricade for a checkpoint in Odessa on March 25, 2022, amid the Russian invasion of Ukraine.
Local residents carry bags filled with sand as they build a barricade for a checkpoint in Odessa on March 25, 2022, amid the Russian invasion of Ukraine.

Ukrajinska vojska saopštila je u petak da je njena protiv-vazdušna odbrana uspela da spriječi ruski raketni napad na ključnu infrastrukturu u lučkom gradu Odesa, na Crnom moru.

"Neprijatelj je podmuklo pokušao da pogodi ključne infrastrukturne objekte, čije bi razaranje moglo da bude opasno za civilno stanovništvo. Zahvaljujući pravovremenom i efikasnom odgovoru protiv-vazdušne odbrane, rakete nisu pogodile mete na koje je neprijatelj ciljao", navodi se u objavi na Facebooku južne komande ukrajinske vojske.

Reuters nije mogao odmah da potvrdi navode iz ukrajinskog saopštenja.

Lokalni guverner Maksim Marčenko, u video snimku postavljenom na internet, prethodno je saopštio da su tri rakete pogodile rezidencijalno područje blizu Odese i da ima žrtava.

"Neprijatelj je upravo izveo napad sa tri rakete na jedno naselje", naveo je Marčenko, ali nije iznio procenu broja žrtava. Takođe je dodao da su rakete ispaljenje iz sistema Iskander na Krimu. Rusija odbacuje navode da napada civile.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG