Linkovi

Desetine ruskih dronova u najnovijem vazdušnom napadu na Ukrajinu


Radnici kopaju grobove za žrtve vazdušnog napada ranije ovog mjeseca, na groblju u selu Groza, u oblasti Harkov, 9. oktobra 2023. godine.
Radnici kopaju grobove za žrtve vazdušnog napada ranije ovog mjeseca, na groblju u selu Groza, u oblasti Harkov, 9. oktobra 2023. godine.

Ukrajinske snage tvrde da je lansirano 36 dronovo od kojih je 27 presretnuto i oboreno.

Rusija je preko noći lansirala 36 napadačkih dronova iranske proizvodnje na jug Ukrajine, oštetivši infrastrukturu u regiji Odesa, saopštile su vlasti.

Udari su bili usmjereni na oblasti Odesa, Mikolajiv i Herson, izvijestila je ukrajinska vojska i dodala da su sistemi protivvazdušne odbrane uništili 27 dronova.

Guverner Odese Oleh Kiper rekao je da je pogođena neodređena "logistička infrastruktura", ali da nema prijavljenih povrijeđenih.

Reuters nije mogao nezavisno provjeriti informacije. Nije bilo komentara iz Rusije.

Ruske snage izvele su redovne raketne i bespilotne napade na infrastrukturu na jugu Ukrajine posljednjih sedmica i mjeseci, posebno gađajući lučke objekte.

Odvojeno, regionalna administracija u Hersonu saopštila je da je Rusija tokom proteklog dana 79 puta pogodila region iz minobacača, artiljerije i dronova, ranivši četiri osobe i oštetivši nekoliko zgrada.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG