Linkovi

Ukrajina: Oborena 34 od 44 ruska drona


Ostaci iranskog drona kojima Rusija napada Ukrajinu
Ostaci iranskog drona kojima Rusija napada Ukrajinu

Zračne snage Ukrajine saopštile su u četvrtak da su njihovi sistemi protivvazdušne odbrane oborili 34 od 44 drona Shahed koje je Rusija lansirala preko noći, a vojni i regionalni zvaničnici rekli su da napad nije izazvao žrtve.

"Borbeni avioni, protivvazdušne raketne jedinice i pokretne vatrene grupe angažovane su da odbiju napad", saopštila je vojska u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Vojska je saopćila da su gađane južne ukrajinske regije Mikolaiv, Odesa i centralni Kirovograd. Rečeno je da je Rusija takođe lansirala rakete na Mikolajiv.

„Naše snage protivvazdušne odbrane obavile su odličan posao“, rekao je regionalni guverner Odese Oleh Kiper na Telegramu.

"Bez pogodaka ili razaranja. Nije bilo žrtava. Bilo je samo nekoliko manjih požara na suhoj travi kao rezultat pada olupine oborenog Shaheda."

Južna ukrajinska morska luka Odesa pod napadima je ruskih dronova i raketa od jula, kada je Rusija napustila sporazum o izvozu žitarica uz posredovanje UN-a koji je omogućio Kijevu da svoje žito šalje u inostranstvo.

XS
SM
MD
LG