Linkovi

Ukrajina odbija napade Wagnerovaca kod grada Bahmuta


Posljedice ruskog raketnog napada na pijacu u gradu Ševčenkovu u regionu Harkova (REUTERS/Sofiia Gatilova)
Posljedice ruskog raketnog napada na pijacu u gradu Ševčenkovu u regionu Harkova (REUTERS/Sofiia Gatilova)

Ukrajina je saopštila da povećava prisustvo vojnih trupa oko tog grada u istočnom regionu Donbasa - odbijajući stalne napade ruske plaćeničke grupe Wagner.

Ruske snage, predvođene plaćenicima, nastoje da zauzmu velike podzemne rudnike u toj oblasti.

Kijev je uputio pojačanja u Soledar, mjesto u blizini Bahmuta gdje je, kako ukazuju, situacija posebno teška – naveli su ukrajinski zvaničnici.

„Neprijatelj je ponovo pokušao da napadne Soledar iz različitih pozicija i za to koristi profesionalne jedinice Wagnerovaca”, saopštila je ukrajinska vojska.

Predsjednik Volodimir Zelenski poručio je u nedeljnom video obraćanju da se Bahmut i Soledar drže uprkos znatnim razaranjima poslije višemjesečnih napada.

„Ukrajinski vojnici odbijaju ruske pokušaje da napreduju. U Soledaru je veoma teško”, poručio je Zelenski.

 • 16x9 Image

  GLAS AMERIKE

  Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

 • 16x9 Image

  REUTERS

  Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

 • 16x9 Image

  ASSOCIATED PRESS (AP)

  Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG