Linkovi

Noćni zračni napad Rusije na Ukrajinu


Ruski napad na Kherson 19.06.2023
Ruski napad na Kherson 19.06.2023

Rusija je pokrenula rasprostranjeni zračni napad na Ukrajinu preko noći ciljajući glavni grad i gradove od istoka do zapada, dok je veći dio zemlje proveo noć uz sirene za zračni napad.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je da su, prema preliminarnim informacijama, sistemi protivvazdušne odbrane Ukrajine oborili 28 od 30 dronova iranske proizvodnje Shahed koje je Rusija lansirala.

"Snage i naša protivvazdušna odbrana identifikovale su i uništile oko 20 neprijateljskih ciljeva u vazdušnom prostoru oko Kijeva", rekao je Sergej Popko, šef kijevske vojne administracije u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

„Još jedan masovni vazdušni napad na prijestonicu“, rekao je Popko.

Vojna uprava Lavova, grada od oko 700.000 ljudi i 70 kilometara od granice sa zemljom NATO-a Poljskom, saopštila je da je Rusija pogodila "kritičnu infrastrukturu" u gradu, što je izazvalo požar.

Prema preliminarnim izvještajima, nije bilo žrtava.

Jurij Malaško, načelnik vojne administracije regije Zaporizhzhia na jugoistoku Ukrajine, rekao je u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram da je ruska akcija ciljala telekomunikacionu infrastrukturu i poljoprivrednu imovinu.

U Zaporožju nema prijavljenih žrtava.

Najviša vojna komanda saopštila je da je Rusija ispalila sedam projektila u napadu na Zaporožje, prema preliminarnim izveštajima.

Reuters nije mogao nezavisno provjeriti izvještaje. Nije bilo komentara iz Rusije.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG