Linkovi

Zvaničnik: Stotinu civila i dalje u željezari u Mariupolju pod jakom vatrom ruskih snaga


Pogled na postrojenja čeličane Azovstal, poslednjeg uporišta ukrajinskih branlaca u Marijupolju, Ukrajina, 21. aprila 2022.
Pogled na postrojenja čeličane Azovstal, poslednjeg uporišta ukrajinskih branlaca u Marijupolju, Ukrajina, 21. aprila 2022.

Najmanje stotinu civila ostalo je u čeličani koja je pod snažnom ruskom vatrom u gradu Mariupolju na jugu Ukrajine, rekao je u utorak pomoćnik gradonačelnika tog grada.

Mariupolj je izdržao najrazornije borbe u ratu u Ukrajini. Čeličana Azovstal je posljednji dio grada koji je još uvijek u rukama ukrajinskih boraca.

Ukrajina je ranije nagovijestila da su svi civili napustili Azovstal, a Rusija je saopštila da je evakuacija civila iz fabrike završena.

"Pored vojske, najmanje 100 civila ostaje u skloništima (Azovstala). Međutim, to ne smanjuje žestinu napada okupatora", napisao je pomoćnik gradonačelnika Mariupolja Petro Andrjuščenko u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Rusija nije odmah komentarisala njegove primjedbe, а Reuters nije mogao da provjeri situaciju u velikoj fabrici.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG