Linkovi

Podvodni napad Ukrajine na Krim


Rusko-Ukrajinski rat
Rusko-Ukrajinski rat

Ruska crnomorska flota u utorak rano ujutro je odbila ukrajinski napad na krimski grad Sevastopolj, rekao je guverner crnomorske luke kojeg je postavila Moskva.

Mikhail Razvožajev, guverner Sevastopolja na ukrajinskom poluotoku koji je Moskva nezakonito pripojila 2014., rekao je u objavi na Telegramu da je Ukrajina pokrenula "podvodni sabotažni" napad, ali su ruske snage odreagirale na situaciju.

Rusko ministarstvo odbrane dodalo je da su "protudiverzantske rakete i bombe pogodile područje gdje su otkriveni [ukrajinski] morski dronovi.

Ukrajinski dužnosnici nisu odmah komentirali izvještaje, koji se nisu mogli neovisno provjeriti. Još nema informacija o žrtvama.

Kako se ruska invazija na Ukrajinu nastavlja, crnomorski poluotok je sve više izložen napadima usmjerenim na opskrbne linije ruske vojske i Crnomorsku flotu.

Zapovjedništvo ukrajinskih zračnih snaga navelo je da je oborilo svih šest bespilotnih letjelica Shahed otkrivenih u ruskom napadu u regijama Hmeljnicki, Vinicja i Mikolajiv.

Istodobno, Kijev se bori da povrati četiri južne regije u području koje je Rusija okupirala otkako je pokrenula invaziju na Ukrajinu u februaru 2022. godine.

Predsjednik Volodimir Zelenski trebao bi se obratiti na dva različita foruma 24. oktobra dok nastavlja raditi na osiguravanju potpore Ukrajini dok dok rat ulazi u 20. mjesec.

Zelenski će se putem video veze obratiti na sastanku Krimske platforme u Pragu na kojem će sudjelovati češki premijer Petr Fiala i čelnik ukrajinskog parlamenta Ruslan Stefančuk.

Očekuje se da će ukrajinski čelnik održati govor putem video veze i na ukrajinsko-njemačkom poslovnom forumu, na kojem će sudjelovati ukrajinski premijer Denis Šmihal i njemački kancelar Olaf Scholz.

XS
SM
MD
LG