Linkovi

Ukrajina izvještava o 'djelimičnom uspjehu' u borbama na jugu, ukopava se


Ukrajinske snage pojačavaju položaje koje su dostigle u područjima južne linije fronta nakon što su imale "djelimičan uspjeh" u borbi protiv ruskih snaga, rekao je u srijedu vojni glasnogovornik.

Ukrajinske snage izvode ofanzivne operacije u pravcu okupiranih gradova Melitopolj i Berdjansk u regionu Zaporožja, rekao je portparol Generalštaba Andrij Kovaljev, navodeći imena sela na jugoistoku zemlje.

"Postigli su djelimičan uspjeh na pravcima Novodanilivka - Robotine, Mala Tokmačka - Verbove, Vilne Pole - Makarivka, konsolidujući se na postignutim granicama", rekao je on, a citira ukrajinski vojni medijski centar.

Ukrajina se takođe bori da zadrži napredovanje ruskih trupa na istoku, a "posebno teške borbe" se vode u blizini Limana u regionu Donjecka, rekao je on.

Ukrajina je u ponedjeljak saopćila da je povratila osam sela u dvije sedmice kontraofanzivnih operacija na okupiranom jugu, ali da snage Kremlja pokušavaju da povrate inicijativu na istoku pojačavanjem napada.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG