Linkovi

Ratni zločini: Pronađeno 1.150 tijela u oblasti Kijeva


Tela ubijenih civila u Buči, april 2022.
Tela ubijenih civila u Buči, april 2022.

Tijela 1.150 civila pronađena su u oblasti Kijeva, nakon što su se Rusi odatle povukli, i utvrđeno je da 50-70 odsto njih ima rane od vatrenog oružja, saopštila je kijevska policija.

Šef regionalne policije Kijeva Andrij Nebitov je saopštio da je većina tijela pronađena u Buči, gdje su već pronađene stotine leševa.

"Do danas smo pronašli i forenzičarima predali 1.150 tijela ubijenih civila. Naglašavam još jednom da je riječ o civilima, ne o vojsci".

Ukrajina tvrdi da je civile u Buči ubila Rusija tokom okupacije te oblasti.

Rusija, međutim, negira da su joj meta bili civili i tvrdi da je sve što je prikazano u Buči monstruozna prevara" koja treba da oslabi rusku armiju.

Ovaj snimak je objavljen na dan kada se Generalni sekretar UN Antonio Gutereš sastaje sa predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim u Kijevu.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG