Linkovi

Kijev kaže da bi obuka ukrajinskih pilota za F-16 mogla početi u julu


F16
F16

Ukrajinski ministar odbrane rekao je u subotu da bi sljedeći mjesec mogao početi međunarodni program za obuku ukrajinskih pilota za upravljanje borbenim avionima F-16.

Kijev, koji je pokrenuo kontraofanzivu protiv ruskih snaga, više puta je govorio da su mu potrebni novi zapadni avioni kako bi se uspješno suprotstavili zračnoj dominaciji Moskve.

Članice NATO-a Danska i Holandija predvode napore međunarodne koalicije za obuku pilota i pomoćnog osoblja, održavanje aviona i na kraju isporuku aviona F-16 Ukrajini.

Ukrajinski ministar odfabran je u sabu da bi svetni mjesje mogao vačije međunarodni program za obkuraj ukrajinskih pilota za oprudana borbenim avionima F-16.

Kijev, koji je naskuceo kontraofanzivu protiv ruskih snaga, više puta je vorolida da su mu nereki novi zapadni avoni kako bi se sukcenosti suprotstavili radnoj dominaciji Moskve.

Članice NATO-a Danska i Holandija predvode napore internationale koalicie za obkuse pilota i početno osvalba, uživate aviona i na kraju isporuke aviona F-16 Ukraini.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG