Linkovi

Pet poginulih u raketnim napadima Rusije na ukrajinsku oblast Vinica


Razaranja u nedelju u gradu Harkov
Razaranja u nedelju u gradu Harkov

Rusija je u ponedjeljak ispalila rakete na mete u blizini dva grada u ukrajinskoj centralnoj regiji Vinica, pri čemu je poginulo pet osoba, a ranjeno 18, saopštilo je regionalno tužilaštvo.

Rečeno je da su rakete gađale transportnu infrastrukturu u blizini gradova Zhmerynka i Kozyatyn.

"Neprijatelj pokušava da pogodi ključnu infrastrukturu", rekao je regionalni guverner Serhiy Borzov u video snimku objavljenom na Telegramu.

Rusija nije odmah komentarisala njegove izjave.

Region Vinica je u potpunosti pod kontrolom Ukrajine i nalazi se daleko iza linija fronta.

Čelnik državne željezničke kompanije rekao je da se u ponedjeljak ujutro pet željezničkih stanica našlo pod vatrom u zapadnoj i centralnoj Ukrajini u razmaku od sat vremena i da se broj žrtava provjerava.

"Ruske trupe nastavljaju sistematski da uništavaju željezničku infrastrukturu", rekao je na Telegramu Oleksandr Kamyshin, predsjednik Željeznica. Dodao je i da su vozovi primorani da pronalaze alternativne rute i red vožnje iz sigurnosnih razloga.

 • 16x9 Image

  RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

  Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

 • 16x9 Image

  ASSOCIATED PRESS (AP)

  Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

 • 16x9 Image

  REUTERS

  Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG