Linkovi

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo četvero studenata u Idahu


Osumnjičeni Bryan Kohberger (Foto: Monroe County (Pa.) Correctional Facility via AP)
Osumnjičeni Bryan Kohberger (Foto: Monroe County (Pa.) Correctional Facility via AP)

Osumnjičeni za ubistvo četvero studenata na Univerzitetu države Idaho, prije šest nedjelja, uhapšen je u petak u Pennsylvaniji, saopštile su lokalne vlasti.

Policija Pennsylvanije uhapsila je 28-godišnjeg Bryana Kohbergera, na osnovu potjernice iz Idaha, u jednoj kući u mjestu Chestnuthill Township, navodi se u saopštenju.

Protiv Kohbergera je podignuta optužnica od četiri tačke za ubistvo prvog stepena, a optužen je i za pljačku, i nalazi se u pritvoru bez prava na kauciju do sudskog pretresa naredne nedjelje o izručenju Idahu.

Policija je 13. novembra pronašla tijela tri devojke i jednog mladića u kući koju su iznajmljivali blizu univerzitetskog kampusa. Žrtve su izbodene nožem u ranim jutarnjim satima, saopšteno je tada iz policije.

Okružni tužilac saopštio je da istražitelji vjeruju da je Kohberger provalio u dom studenata "sa namjerom da počini ubistvo".

Ubistva su potresla grad Moskvu u Idahu sa ako 25.000 stanovnika dok je policija pokušavala da riješi zločin tokom proteklih 6 sedmica. Gradska policija primila je više od 19.000 informacija od građana, a tokom istrage je razgovarano sa više od 300 ljudi.

Kohberger je bio na postdiplomskim studijama u na obližnjem Univerzitetu države Washington.

Iz straha od novog napada, gotovo polovina od 11.000 studenata Univerziteta države Idaho napustila je grad i prebacila se na online časove.

XS
SM
MD
LG